Home Mozaik ‘Borio se da dopliva do obale ali nije uspio…’ Prijatelj Mateja Periša...

‘Borio se da dopliva do obale ali nije uspio…’ Prijatelj Mateja Periša otkriva do sada sada nepoznate detalje kobne noći!

1920
0

Kobne noći Matej je nestao u “Gotici” na 15 minuta, pa se vratio. Čuo sam da je te noći upoznao djevojku i prijatelji koji su bili s njim mislili su da je cijelo vrijeme s njom. Tek kad su vidjeli jaknu. Bilo im je čudno gdje se nalazi i da je izašao bez jakne.”

Ovako za srpski “Blic” počinje priču jedan od prijatelja tragično stradalog Mateja Periša, čije je tijelo pronađeno u Dunavu na Adi Huji. Kobnu noć u kojoj je nestao, pet mjeseci nakon Matejeva nestanka, njegov prijatelj, koji je aktivno sudjelovao u potrazi za Matejem, komentirao je u “Blicu” kobnu noć u kojoj je nestao, a s nama je podijelio saznanja do kojih su Mateju bliske osobe dolazile tijekom traži.

– Matej je imao taj problem da mu je stalno vruće. I zimi i ljeti – otkriva. Ova rečenica može dati odgovor zašto je usred hladnog prosinca Periš istrčao iz noćnog kluba u majici kratkih rukava.

Fotografija snimljena sa sigurnosne kamere pokazuje da je Matej neko vrijeme trčao ulicama, a zatim se spustio do rijeke.
– Svi se pitamo je li Mateju pozlilo, je li mu netko nešto ulio u piće, jer svi znamo da nikada nije konzumirao narkotike. Zato se pitamo je li se izašao rashladiti u majici, a onda nekako upao u vodu – kaže Matejev prijatelj koji je želio ostati anoniman (ime i prezime poznato redakciji “Blica”).

Prema njegovim riječima, obitelj i prijatelji Mateja Periša su tijekom istrage pogledali snimku čiji su dio mediji objavili, a koja je nastala u noći između 30. i 31. prosinca, a smatraju da se na njoj vidi kako se Periš bori u vodi da dopliva do obale ali ne uspijeva.

– Na snimci se vidi kako se bori, pokušava doplivati ​​do obale. No, nije uspio… – kaže naš sugovornik i dodaje kako ne vjeruje da bi netko “bistre glave išao skočiti u vodu”.

– Zato mislim da je možda pao, da se išao umiti ili nešto slično, ili je bio na nekim supstancama. Znam da nikad ništa nije koristio, a opet se postavlja pitanje zašto je htio taksi. Možda mu nije bilo dobro pa je htio u stan, pa kada ga taksi nije pokupio, nastavio je trčati i vidio vodu, otišao se umiti i upao. Samo on zna što se dogodilo… – kaže.

Osvrnuo se i na događanja u klubu “Gothic” te kobne noći.

– Nestao je te noći u “Gotici” na 15 minuta, pa se vratio, koliko sam čuo da je Matej te noći sreo djevojku i mislili su da je s njom, tek kasnije kada su vidjeli jaknu postalo je čudno gdje su i da je izašao bez jakne. Njegovi prijatelji koji su bili tamo otišli su prijaviti nestanak, ali policija je rekla da prvo pregledaju bolnice, pa je krivo prijavljeno, pa su ih zbog netočne informacije razapinjali na sve strane da su nestanak prijavili kasno, što nije točno – on kaže.

Za prijatelja Mateja, kao i svi ostali, ima samo riječi hvale. Kaže da je bio veseo, pun života, uvijek nasmijan i sretan.

– Uvijek je svima želio pomoći, bio je pristupačan, radio je s ljudima i svi su ga jako voljeli. Zvuči kao klišej, ali stvarno je bilo tako – kaže nam i dodaje da je sada malo lakše, jer je Matej pronađen, prvenstveno zbog roditelja.

– Lakše je samo da roditelji imaju gdje zapaliti svijeću i da Matej bude pokopan u svom gradu – kaže.

Previous articleU Europi i Americi se pojavile majmunske boginje!
Next articleIrina i pilot Igor snimili se dok su vodili ljubav usred leta! (FOTO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here