Home Sport Boris Becker – Od teniske superzvijezde do zatvorenika

Boris Becker – Od teniske superzvijezde do zatvorenika

70
0
Foto: Rüdiger Schrader/dpa

London (dpa) – Tri puta je osvojio Wimbledon, bio je prvi tenisač svijeta i živio u luksuzu. Bivša njemačka superzvijezda, bivši Đokovićev trener, Boris Becker, sada se navikava na relativnu bijedu života u zatvoru.

Becker (54) se još uvijek ne žali i navikava se, rekao je u petak za RTL televiziju njegov dugogodišnji odvjetnik Christian-Oliver Moser. “Ne žali se i ne kuka. Naravno da nije sretan, ali prihvaća stvarnost.”

Neistinite su navodi da se Becker žalio na hranu u zatvoru ili da je čak pritisnuo tipku za hitne slučajeve, rekao je odvjetnik. – To je izmišljeno.

Glasine da je 54-godišnjak prebačen u posebno, udobnije krilo zatvora Wandsworth u južnom Londonu, pokazale su se netočnim.

Wandsworth je kazneno-popravna ustanova maksimalne sigurnosti, javnosti poznata po prenapučenosti i lošim uvjetima. Moser je naglasio da je od Beckera dobio odobrenje za intervju, ali i izravnu informaciju.

Becker je krajem travnja osuđen na dvije i pol godine zatvora jer je prije nego što je proglasio bankrot pokušao sakriti ogroman novac od poreznih obveznika i vjerovnika.

Jednom je osuđen za utaju poreza, prije 20 godina, ali ga je sud u Münchenu osudio na dvije godine zatvora.

Becker je 1985. postao prvi Nijemac, a s nepunih 18 godina najmlađi pobjednik Wimbledona i bilo kojeg Grand Slama.

Sljedeće je godine obranio naslov, a do kraja karijere 1999. osvojio je dva Slama u Australiji i jedan u Sjedinjenim Državama.

Međutim, često mu se nije išlo u slavi i bogatstvu.

Nakon odlaska u mirovinu investirao je u brend teniske opreme, komentirao je tenis za BBC, a od kraja 2013. do kraja 2016. surađivao je s Đokovićem. U tom je razdoblju srpski tenisač osvojio šest Grand Slam naslova, uključujući i svoj jedini Garos. Uz to, s Beckerom je osvojio 14 Masters 1000 turnira.

Previous articleBrozović proglašen najboljim veznjakom Serie A. ‘Moć, tehnika, briljantnost’
Next articlePrvi njemački tenkovi Gepard stižu u Ukrajinu u srpnju

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here