Home Sport Borna Sosa je zadnjeg dana prijelaznog roka odbio transfer karijere

Borna Sosa je zadnjeg dana prijelaznog roka odbio transfer karijere

159
0

Leeds United je posljednjih dana prijelaznog roka intenzivno radio na dovođenju Borne Sose iz Stuttgarta, objavio je u svojoj kolumni za Caught Offside renomirani njemački novinar Christian Falk. Ovaj posao se spominjao i tijekom prošlog ljetnog prijelaznog roka, ali sada je priča bila jako ozbiljna.

“Bayer Leverkusen i Eintracht Frankfurt su bili zainteresirani za Bornu Sosu, ali odšteta od 12 milijuna eura koju je tražio Stuttgart je bila prevelika. Onda se javio Leeds koji je bio jako ozbiljan i spreman platiti odštetu, ali je Sosa odbio transfer u Premier ligu. Moguće je da će priča oživjeti na ljeto”, piše Falk.

Podsjetimo, Sosa zbog ozljede aduktora već neko vrijeme ne nastupa za Stuttgart, a dosad se najviše pisalo o interesu Bayera koji spominje i Falk. U Bayeru su se nadali da će Sosu uspjeti dovesti u transferu koji ne bi premašio 10 milijuna eura, a to je bilo premalo u odnosu na iznos na koji procjenjuju hrvatskog lijevog beka u njegovom klubu. Sosa je pod ugovorom sa Stuttgartom do ljeta 2025.

Istaknimo i da je Transfermarkt početkom ove godine ažurirao procjene vrijednosti svjetskih nogometaša. Ažurirane su između ostalih i cijene hrvatskih igrača. Zanimljivo, velikom broju njih je pala vrijednost iako su igrali važnu ulogu na Svjetskom prvenstvu.

Kod nekih su razlozi nove cijene sportske prirode i nagli porast/pad forme, dok su kod drugih to tehnički razlozi (ugovor koji istječe, dob…). Ovim igračima je vrijednost najviše pala/porasla od 1. srpnja naovamo. Na tom popisu našao se i Sosa kojem je vrijednost pala za tri milijuna eura.

Previous articleVideo: Novi veliki skandal bivšeg trenera Crvene Zvezde, zbog sukoba na stadionu intervenirala i – vojska!
Next articleVIDEO: Zdravko Mamić snimljen kako pjeva Torcidinu himnu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here