Home Vijesti Božinović: Nekoliko općina i gradova možemo tretirati kao cjelinu ali pod jednim...

Božinović: Nekoliko općina i gradova možemo tretirati kao cjelinu ali pod jednim uvjetom!

6871
1

Iako je danas Rijeka dobila odbijenicu na poslani prijedlog da se područje grada i prstena tretira kao jedna cjelina, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ipak nije potpuno zatvorio vrata toj mogućnosti ali pod jednim uvjetom.

-S obzirom na neka manja mjesta koja imaju problema, jer ili nemaju banku ili dućan u općini, danas ćemo ići s dodatnom uputom prema stožerima. Postoji članak 18. Zakona o civilnoj zaštiti koji se pod određenim uvjetima može primijeniti tako da se nekoliko jedinica lokalne samouprave formira u jedan zajednički stožer. Rizik i izazov su isti. To su otočke ili neke druge manje općine koje mogu zajedno činiti cjelinu. Ljudima bi se tako olakšalo da obrađuju njive, odu u poštu u susjednu općinu i slično, najavio je ministar.

Iz ovoga bi moglo proizlaziti da bi grad Rijeka i općine prstena mogle ući u jednu cjelinu ali tako da svoje gradske i općinske stožere objedine u jedan jedini.

1 COMMENT

  1. eto, da nema foteljaša to se odradi u jedan dan, ali šta ćemo onda sa svim načelnicima Stožera i zamjenicima, raspustit i poslat doma? 😀 tko su načelnici Stožera, koliko ih ima, koja su im primanja….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here