Home Vijesti Božinović: U Primorsko-goranskoj županiji produžene mjere do 18. veljače

Božinović: U Primorsko-goranskoj županiji produžene mjere do 18. veljače

1877
0

Potpredsjednik Vlade Davor Božinović u četvrtak je izvijestio da je Nacionalni stožer civilne zaštite donio odluku o produljenju nužnih epidemioloških mjera za Primorsko-goransku županiju do 18. veljače.

Produljenje mjera odnosi se na ograničen broj osoba na umjetničkim izvedbama i kinoprojekcijama, te preporuku da osobe starije dobi i rizične skupine ne koriste gradski i prigradski prijevoz od 6 do 8,30 sati ujutro, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Nacionalni stožer tu je odluku donio na prijedlog Stožera Civilne zaštite Primorsko-goranske županije.

Božinović je izvijestio i da su inspektori Ravnateljstva civilne zaštite i policija u proteklom razdoblju proveli 7913 nadzora poslovnih subjekata i javnih okupljanja. Utvrđeno je deset prekršaja i izdana su 33 usmena upozorenja zbog kršenja mjera propisanih odlukama stožera.

Utvrđena su 82 slučaja kršenja samoizolacije te četiri kaznena djela zbog širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Od zadnje sjednice Vlade iz logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite izdano je 40 tona zaštitne opreme za medicinske ustanove i ustanove socijalne skrbi.

Za Sisačko-moslavačku županije do sada je ukupno izdano oko četiri tone zaštitne opreme te 21.000 brzih antigenskih testova.

Trenutno se u logističkom centru nalazi oko 11,8 milijuna artikala zaštitne opreme, odnosno 650 tona, izvijestio je Božinović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here