Home Mozaik Bračni par je kupio kuću na Siciliji za 1 euro: sve je...

Bračni par je kupio kuću na Siciliji za 1 euro: sve je izgledalo bajno i super, a onda je došlo neugodno iznenađenje

639
0

Mladi bračni par Sara i Luca su se 2020. godine iz Argentine preselili na Siciliju, gdje su kupili kuću za samo jedan euro.

Riječ je o planu talijanske vlade koji podrazumijeva obnovu sela, ali su ljudi u Italiji uglavnom bili nepovjerljivi jer nisu mogli vjerovati da se cijelo imanje može prodati za samo jedan euro.

Sara i Luca odlučili su se upustiti u ovu avanturu, a njihovo imanje nalazi se u sicilijanskom selu.

Međutim, kada su pristali kupiti ovo imanje, nisu mogli vidjeti koliko je oronulo i koliko će vremena i novca trebati da se potpuno obnovi.

Upravo o tome se radi u ovoj ponudi. Iako se čini kao iz bajke, kuće su ruinirane, napuštene i zarasle u korov, piše Net.hr.

U većini slučajeva potrebna je temeljna obnova, a budući vlasnici prije obnove moraju uplatiti polog od 5000 eura za kuću. Zatim se obvezuju renovirati kuću u sljedeće tri godine. Isto tako, vlasnici su dužni platiti svu papirologiju potrebnu za prijenos vlasništva. S druge strane, Italija obećava da će općina favorizirati kupce koji planiraju zaposliti domaće radnike, koristiti domaće materijale i renovirati što prije.

Koja je ideja iza ovog projekta?

  • Naseljavanje napuštenih sela – Poticanje gospodarstva sela – Bolja budućnost sela

Sara i Luca smatraju da je kupnja ove nekretnine nešto najbolje što su mogli učiniti za sebe i svoju obitelj.

Smatraju da je Italija napravila savršen plan koji mladim bračnim parovima omogućuje da se osamostale te žive zdraviji i kvalitetniji život. S druge strane, sela će procvjetati kada se dosele novi ljudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here