Home Sport Brazilski nogometaš još nije prebolio poraz od Hrvatske: ovo je gore od...

Brazilski nogometaš još nije prebolio poraz od Hrvatske: ovo je gore od smrtnog slučaja u obitelji

74
0

Brazil je vjerojatno zemlja koja najviše živi za nogomet. Strast Brazilaca za nogomet je ogromna. Volja za pobjedom je uvijek jaka. Svake četiri godine igrači Seleçãonastupaju na Svjetskom prvenstvu s ciljem osvajanja trofeja.
U Kataru je postojala želja da se stavi šesta zvjezdica na dres, mnogi su već pretpostavljali da je šesta zvjezdica gotova stvar. Ali u četvrtfinalu Seleção je stao. Razočaranje je bilo ogromno i ima onih koji ga se još uvijek nisu mogli osloboditi, poput Richarlisona koji je u jednom intervjuu apsurdnim riječima dao do znanja koliko je gorak bio ishod SP u Kataru 2022.
Brazil je počeo snažno, ali je na kraju ispao protiv Hrvatske u četvrtfinalu. 0-0 u regularnom vremenu, zatim sjajan pogodak Neymara prije neočekivanog izjednačenja Petkovića. Utakmica je odlučena penalima. Savršeni Hrvati, Brazilci ipak ne. Ispali su u četvrtfinalu, četvrti put u posljednjih pet izdanja.
Richarlison je izašao ozlijeđen i ionako se ne bi imao prilike vratiti na teren, problem s mišićima natjerao ga je da stane mjesec dana. Razočaranje za njega bilo je ogromno, a nije ga ublažila ni nagrada koju je osvojio za najljepši pogodak Katara 2022.
Govoreći o eliminaciji Brazila, napadač Tottenhama želio je dočarati svoje stanje duha te je upotrijebio vrlo jaku, da tako kažemo, metaforu, iskreno previše: “Bio je to pravi šok, gore nego izgubiti člana obitelji”.
Zatim je dodao: “Bilo je teško oporaviti se. I danas gledam videe na društvenim mrežama i tužan sam. Ali moramo naprijed. Još sam mlad i mislim da mogu sudjelovati na barem još jednom ili dva Svjetska prvenstva. Išli smo tamo podići pehar, ali nismo uspjeli. Sretan sam što sam postigao taj gol protiv Srbije, ali to nije bio gol koji sam želio. Sada, međutim, moramo okrenuti stranicu i ići dalje .”

Previous articleBorna Čorić ljubi 13 godina stariju srpsku pjevačicu
Next articleMilanović: Orban je došao na Tuđmanov sprovod. To je gesta, to se pamti

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here