Home Vijesti Britanci vraćaju mjere? Stopa zaraze mladih skočila na najvišu razinu ikad!

Britanci vraćaju mjere? Stopa zaraze mladih skočila na najvišu razinu ikad!

471
0

Stopa zaraze koronavirusom kod mladih u Velikoj Britaniji dosegnula je najvišu razinu u bilo kojoj dobnoj skupini od početka pandemije. Zbog toga Vlada navodno izrađuje plan kojim bi se mjere mogle vratiti kroz nekoliko tjedana.

U sedam dana prije ukidanja ograničenja Covida, zabilježeno je 11.547 infekcija na 100.000 ljudi među onima u dobi od 20 do 29 godina, prema podacima javnog zdravstva Engleske, a slučajevi su se povećavali u svim dobnim skupinama i regijama zemlje. Tjedne hospitalizacije također su najviše od početka ožujka.

Dužnosnici radne skupine za Covid-19 sastavljaju prijedloge kojima bi se mogle vidjeti osnovne mjere, poput nošenja maski, socijalnog udaljavanja i smjernica o radu od kuće, koje bi mogle biti ponovno uvedene u Engleskoj do sljedećeg mjeseca, javlja Independent.

Radna skupina istražuje mogućnost primjene ograničenja na lokalnoj, regionalnoj ili nacionalnoj osnovi.

Laburisti su rekli da je pojava planova za ponovno uvođenje mjera, samo nekoliko dana nakon što su ukinute, ukazala na vladinu beznadnu nadležnost, dodajući da su trebali slušati njihove pozive da zadrže zaštitu na mjestu.

Kako potražnja raste, zabilježena su izvješća o pacijentima koji su ovaj tjedan čekali kola hitne pomoći na bolnički krevet, dok je skrbnička služba u srijedu upozorila na “iznimnu” razinu potražnje.

Izvor Whitehalla rekao je da će osnovne mjere biti uvedene samo kao “krajnje utočište”, dok je insajder iz Downing Streeta inzistirao na tome da se ne namjerava vratiti na to.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here