Home Mozaik Britanski tabloid nam tjera goste: ‘Ovo malo mjesto je toliko jeftinije od...

Britanski tabloid nam tjera goste: ‘Ovo malo mjesto je toliko jeftinije od Hrvatske, a jednako lijepo’

257
1
Foto: /neum.online

“Upijte sunce uz obalu upola jeftinije nego u Hrvatskoj – prelaskom na manje poznati dio bosanskohercegovačke obale”, piše The Sun.

Britanski portal piše zašto je bolje posjetiti Neum: “Sa svojim tirkiznim morem, borovom šumom i krovovima od terakote – dalmatinska obala je prelijepa. Ali dok horde turista hrle u Hrvatsku zbog ovog krajolika, mogli biste jeftinije uživati u njemu ako odete u bosanski grad Neum. Ovo utočište nalazi se između Dubrovnika i Splita. Godine 1699. je grad-država Dubrovnik, prestravljen napadom Mlečana, dao manji komad zemlje Osmanskom Carstvu kako bi imao tampon-zonu protiv Venecije. To znači da Bosna i Hercegovina sada ima najmanju obalu na svijetu – nakon Monaka.”

Dalje navode da je u Neumu najviša dnevna temperatura 25 stupnjeva te da je blizu Dubrovnika i Splita, ali ono što čini značajnu razliku u usporedbi s Hrvatskom – je cijena. Pa tako ovog rujna u Bosni i Hercegovini dvokrevetna soba u hotelu košta oko 71 euro po noćenju, prema podacima operatera Kayak, dok bi par za noć uz obalu u Hrvatskoj mogao platiti 160 eura.

“Čak i u najvećem hotelu u Neumu, produženi vikend ovog mjeseca počinje od 56 eura po noćenju. To uključuje doručak, pristup spa centru, četiri bazena i privatnu plažu. Hrana i piće također su puno jeftiniji. Nekoliko lokalnih piva biste vrlo malo platili, a možete i pronaći bosanska, mediteranska i internacionalna jela po vrlo povoljnim cijenama. Pravo veselje za goste su ćevapi – popularni bosanski ručak za van. Mještani se šale da je to razlog zašto KFC ovdje nikada nije zaživio. Ovaj jednostavan, ali zasitan obrok sastoji se od malih mesnih ćevapa s roštilja i kriški luka u toploj lepinji. Teško da biste potrošili pet eura na ovu omiljenu poslasticu”, komentirali su.

“Neum je uglavnom primorsko odmaralište, ne nudi mnogo kulture, a dijelovi grada su nerazvijeni, ali svake godine je sve bolja turistička ponuda. Ima nekoliko šljunčanih plaža, a najveća i najpopularnija je Plaza Neum. U ponudi su razni vodeni sportovi i izleti brodom – opet jeftiniji nego u Hrvatskoj. Za brzi odmor duž dalmatinske obale, nećete pronaći bolju vrijednost za novac. Neum sam po sebi ne nudi puno atrakcija, ali je odlična baza za istraživanje južne Hrvatske i zaleđa Bosne i Hercegovine”, piše britanski portal.

Spominju i Mostar koji je udaljen sat vremena vožnje od Neuma, gdje se cijene noćenja u hostelu kreću od 13 eura do 51 euro za noć u hotelu.

The Sun navodi i da je malo teže doći do Neuma nego do Hrvatske jer turisti prvo trebaju sletjeti u Dubrovnik pa se još voziti autobusom sat vremena do Neuma. “Cijene su nešto manje od devet eura u jednom smjeru s Flixbusom, ali dodatni trud se isplati za komadić dalmatinskog sunca po povoljnoj cijeni u ovom neobičnom kutku Bosne”, piše The Sun.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here