Biznis

Brodogradilište Uljanik u velikim problemima

Brodogradilište Uljanik u velikim problemima

images (4)Globalna kriza brodograđevne i brodarske industrije silovito je pogodila i najveće i najuspješnije hrvatsko brodogradilište, pulski Uljanik: njegovi su se prihodi od prodaje u prvom polugodištu ove godine u odnosu isto razdoblje lani točno prepolovili, piše Ratko Bošković u Jutarnjem listu.

Cijela Grupa Uljanik poslovala je s gubitkom od 105 milijuna kuna, što je vrlo visok gubitak u odnosu na ukupne troškove poslovanja od oko 600 milijuna kuna, i prilično alarmantan ako se zna da je Uljanik i cijelu prošlu poslovnu godinu završio sa 73,7 milijuna kuna gubitka, a isto toliko još u bilanci vuče iz prethodnih godina.

Nastavi li tako, Uljaniku će nominalni kapital i rezerve od 317 milijuna kuna gubici ”pojesti” do kraja ove godine.

Problem je to veći što bi Uljanik trebao u svoj sustav inkorporirati i riječki 3.maj, u kojem je potkraj lipnja stekao 83,3 posto dionica i u čije restrukturiranje u idućih pet godina treba uložiti vlastitih 842 milijuna kuna.

Da Uljanik ima problema, bilo bi vidljivo već i iz njegova izvješća o poslovanju u 2012. Godini. Prihodi od prodaje lani su mu se smanjili za više od 160 milijuna ili više od deset posto u odnosu na 2011. Uljanik je lani još imao dosta posla i dosta prihoda, ali čini se da nije baš najuspješnije ugovorio brodove koje je gradio.

Nalaz revizora

Njegov revizor Reconult iz Rijeke svojom je izvješću dodao ”mišljenje s rezervom” jer je Uljanik „u 2012. Godini isporučio gradnju broda po tržišnoj cijeni koja je niža od ugovorene. Uzimajući u obzir tržišne okolnosti, mogu se očekivati odstupanja prodajne cijene gradnje u ternutku isporuke u iznosu od 41 milijun kuna.“

Početkom ove godine u Puli je bio u gradnji jedan brod za prijevoz rasutih tereta (bulk carrier) za Uljanik plovidbu, jedna ribarica za Ruse i jedan složeni brod – jaružar (derdger). U knjizi narudžbi Uljanik imao je još jedan bulk carrier, a ostalo su sve relativno mali brodovi: četiri trajekta za Jadroliniju, dva za Turkmenistan i još jedna ruska ribarnica.

Trajekti za Jadroliniju su ujedno i jedini brodovi u svijetu čija je gradnja u prvom kvartalu ove godine naručena u nekoj europskoj zemlji.

Kako doznajemo iz Uljanikove Uprave, glavni razlog za pad prihoda i kvartalni gubitak je taj što Uljanik u očekivanom roku nije potpisao ugovore za gradnju jednog rezača – jaružara (cutter dregdera) i dva broda za prijevoz željezničkih vagona, koji su već bili uneseni u operativne planove. No, kako naručitelj nisu gradnju tih brodova povjerili nekom drugom škveru, to se u Uljaniku nadaju da će ih u obnovljenim pregovorima najesen ipak dobiti.

Upis dionica

Uljanik se već lani našao pred zidom insolventnosti budući da je u bilanci na kraju 2011. Imao akumuliranih 455 milijuna kuna gubitka. Zato je na skupštini u kolovozu 2012. Veći dio tih gubitaka pokrio iz temeljnog kapitala, a do svježega novca došao je izdavanjem novih dionica koje su većinom upisale državne i paradržavne institucije i tvrtke.

Od većinski privatnih tvrtki Uljaniku je priskočila samo rovinjska Adris grupa i upisala 2,47 posto temeljnog kapitala. Oko 46 posto Uljanikovih dionica, uz pogodnosti organiziranog radničkog dioničarstva, kupili su Uljanikovi zaposlenici, piše Jutarnji list.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Ministar Horvat: Vlada ima dva potencijalna partnera za Uljanik i 3. maj

spDecember 13, 2018

Za vođenje stečaja Brodomaterijala potrošeno 71 milijun kuna!

spDecember 6, 2018

Izgradnja moderne tvornice peleta u Delnicama u završnoj fazi

spDecember 4, 2018

Debeljaku zabranili dolazak u 3. maj!

spNovember 20, 2018

U riječkoj luci pad prometa, a Koper zapošljava 800 radnika!

spNovember 18, 2018

AKCIJA: Dopunsko zdravstveno uz 30% popusta do 18. studenog!

spNovember 16, 2018

Ovaj brod će postati plutajući terminal ispred Omišlja, LNG Hrvatska odustala od kloriranja

spNovember 9, 2018

Konferencija ‘Sell me this pen’ na Ekonomskom fakultetu

spNovember 3, 2018

U Lenac stigao USNS Yuma

spNovember 1, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.