Home Vijesti Brojačica vrba nakon Srba napala i poduzetnike pa dobila odgovor: Ti si...

Brojačica vrba nakon Srba napala i poduzetnike pa dobila odgovor: Ti si običan mali uhljeb i parazit!

165
0

Na zidu riječke brojačice vrba, notorne Ivone Milinović, ispod statusa koji je objavila jutros, došlo je do žestoke rasprave između nje i nekolicine članova Glasa poduzetnika među kojima je i Hrvoje Bujas, osnivač te udruge.

Sve je krenulo njenim statusom jutros u kojem je usporedila Vilima Ribića i Hrvoja Bujasa.

“Ribič dobio svog radikalno nelogičnog pandana na “drugoj strani”, Bujasa. Prvi se “bori” za povlastice javnog sektora (čitaj sebe) maltene optužujući općenito poduzetnike da izrabljuju radnike i kradu, drugi se “bori” za poduzetnike (čitaj sebe) tako da naziva čitav javni sektor uhljebima iako je glavnina javnog sektora, zdravstvo, učitelji, policija, komunalni redari, čistaci ulica, itd. Ribić je davno prožvakana tema i svakom razumnom njegove hostilne izjave prema upućene privatnom sektoru su iritantne, tako da nema potrebe ga komentirat”, piše u prvom dijelu statusa o Ribiću.

“Bujas? Do jučer ekstremni kapitalist protiv pomoći brodogradnji (ako ne ide pšenica na tržištu, sadi aroniju), a danas Marxist koji smatra da su građani dužni financirati poduzetnike čija djelatnost trenutno nije potrebna. Osobno sam za pomoć poduzetnicima za vrijeme pandemije sukladno mogućnostima, ali nakon njegovih stavova oko “nemiješanja države” u tržište, ispada da bi taj trebao biti protiv i sam sebi reći “ako ne ide kafana jer su takva vremena, budi poduzetnik i otvori tvornicu maski ili online trgovinu””, piše u statusu.

Bujas je odgovorio da nema ništa protiv stranaka.

“Totalno promašena teza, ja sam marxist onoliko koliko je Stier marksist. Isto toliko. Nema potrebe raditi ovakav nepotreban javni atak, da biste se nekome slizali dodatno, nemam ništa protiv niti jedna stranke, pa niti vaše – HDZ, dapače, poznam puno sposobnih ljudi, koji bi sutra mogli zamijeniti najgoreg Ministra u RH, a ako je nekome problem što ispred UGP-a tražim manje poreze, vise pravde, digitalizaciju i više rada. Nemam problem niti s tim.

Tražimo jasne #reforme koje nažalost niti ova Vlada nema hrabrosti napraviti. Poruka je jasna, uzimajte nam manje, ne trebate nam ništa dati, mi poduzetnici ne trebamo ničiju milostinju, no kad nam zatvarate poslovanje – e onda ćete pošteno i platiti. Ako ima para za božićnice, bonuse i dodatna zapošljavanja, e onda ima i za one koji i zbog Vladinih Mjera imaju pad od 70% i više”, napisao je Bujas

Milinović je odgovorila da nije član HDZ-a. Nije spomenula zbog čega nije član, a to je zato što je izbačena.

“Nisam član HDZ-a niti sam glasala za HDZ. Nisam podupiratelj Ministra Ćorića ali nisam podupiratelj niti licemjera. Eto. Nije sve u životu HDZ-SDP. To je kao da ja Vama kažem da ste bi protiv Ćorića ne zbog mjera već zato što su članovi vaše uže obitelji istaknuti SDP-ovci”, piše Milinović.

“Vi ste ova jadna spodoba”, odgovorio joj je Bujas stavivši link na gore spomenutu izjavu o Srbima i vrbama.

Odgovorila je opet Milinović.

“Meni je drago da pokazujete vrlo jasno tko ste, i što ste. I ovakav tip glumi predvodnika poduzetnika? S takvom retorikom. Što da ja sad kažem da je jadna spodoba vodila šibenski parking i upropastila tu tvrtku? Ali ne komuniciram na toj razini pa to neću reći”, piše Ivona Milinović.

U jednom drugom threadu otkriva se da je mislila na Bujasovu majku.

“Nemojte zaboraviti i na vašu majku, “uspješnu” direktoricu šibenskog parkinga. Kad već idemo tako”, piše Milinović.

“Upropastila tvrtku? Možete reći što hoćete, no ta tvrtka sigurno nije bila upropaštena, ne znam sada stanje, ali sam siguran da je zona uhljebljivanja vaše družine. Da, spodoba ste koja samo laže i mrzi”, napisao je Bujas na ovu temu o njegovoj majci.

Milinović je temu o Bujasovoj majci pokrenula i ispod jednog drugog komentara pa joj je Bujas odgovorio.

“Osim što lažete, i spominjete mi majku, sram vas bilo jer sve je laž, dakle, moja majka nije bila SDP, nije zaposlila niti izblizu onoliko koliko je ovaj HDZ kadar poslije nje i sve naravno u skladu sa svim natječajima i zahtjevima poslovanja – bila je 4 g. direktorica Gradskog Parkinga, niti je imala ikakvu osobnu korist. Sram vas bilo, ove optužbe na račun moje majke su dno dna i laž. Pokrijte se tim gadnim i ljigavim ušima. Što je sljedeća laž, koje ste sve instrukcije dobili i od koga. No zapamtite, ja pamtim i nikad ne ostajem dužan”, piše Bujas.

“Vi me ne hranite. Ne hranite niti svoje radnike”
Od rasprave koja još uvijek traje vrijedi istaknuti obračun Milinović sa ženom koja joj je komentirala.

“Tvoje mišljenje je skroz nebitno draga štogod jesi Cabinet of MEP Davor Ivo Stier at European Parliament Ivona. Jer ti si običan mali uhljeb. Običan parazit. Osvijesti to. Ja te hranim. Ja”, napisala joj je žena.

Iz odgovora Milinović može se zaključiti da je žena poduzetnica jer Milinović spominje njene radnike.

“Ne. Vi me ne hranite. Ne hranite niti svoje radnike jer oni nadam se opravdano zaslužuju plaću. Te priče prodajte potplaćenim radnicima da ste im Vi nešto poklonili a da oni nisu svojim radom zaradili, meni ne”, odgovorila je Milinović.

“Vi nikad nećete razumjeti pod A- osnove kulture, pod B- da ni vama ceste, kanali, sigurnost kolika tolika od kriminala ne pada s neba. Pa pogledajte samo način komunikacije kojim se služite?” napisala je osoba koja je relativno nedavno konstatirala da u Rijeci ne treba saditi vrbe jer nema puno Srba.

Previous articleJavio se župnik koji je tražio uplatu na žiro račun: Nije za mene nego za potrebite!
Next articleVandalizam u Rijeci u godinu dana porastao 30 posto!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here