Home Food & Travel Brojke ne varaju: je li hrvatski turizam u padu?

Brojke ne varaju: je li hrvatski turizam u padu?

509
0

Istra nije jedina hrvatska regija u kojoj je broj turista ove godine ispod očekivanog, odnosno manji nego prošle godine. Na Kvarneru je, primjerice, do 20. kolovoza ostvareno nešto više od 4 milijuna noćenja i 560.000 dolazaka, odnosno 3 posto manje nego u prvih dvadesetak dana kolovoza 2022. godine.

Ni u Dalmaciji situacija nije bolja, iako postoci pada nisu veliki. Tako u Regiji Ragusa (Dubrovnik) i Narenta (Neretva) bilježi pad od 1,4% u noćenjima, ali rast od 2% u dolascima. U Splitsko-dalmatinskoj regiji u prvih dvadesetak dana kolovoza bilježi se pad noćenja od 3% i dolazaka -1%. Drži Zadarska regija, gdje su rezultati praktički identični onima iz 2022. godine.

No, u svim regijama istočne obale Jadrana postoji ozbiljan problem, a to je “bijeg” Nijemaca, najvjernijih gostiju. Gotovo posvuda njihova prisutnost opada za oko 10%.

Da nešto ne štima pokazuje i “šutnja” Hrvatske turističke zajednice (HTZ) koja je odlučila odgoditi objavu turističkih podataka za početak rujna. (La Voce del Popolo)

Previous articleSnimka balkanske verzije popularnog Kena nasmijala je desetke tisuća ljudi na društvenim mrežama
Next articleVIDEO Strašna scena na autocesti u Srbiji, vozili u suprotnom smjeru, snimka sudara ledi krv u žilama

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here