Home Vijesti Bugari haračili Rijekom, Zadrom i Zagrebom

Bugari haračili Rijekom, Zadrom i Zagrebom

644
0

Suradnjom triju policijskih uprava, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke, završeno je opsežno kriminalističko istraživanje nad dvoje bugarskih državljana koje se sumnjiči za počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

Bugarski dvojac, starosti 19 i 20 godina, sumnjiči se kako su tijekom mjeseca rujna i listopada na području grada Rijeke, Zagreba i Zadra počinili 14 kaznenih djela. Sedam kaznenih djela teške krađe provaljivanjem u pokušaju počinili su u Rijeci, zatim šest kaznenih djela teške krađe u Rijeci, Zadru i Zagrebu, ali i jedno kazneno djelo krađe u Rijeci.

Krajem mjeseca listopada, brzom intervencijom policijskih službenika u Zadru, počinitelji su uhićeni neposredno nakon počinjenja posljednjeg kaznenog djela u nizu, teške krađe provaljivanjem u stan u središtu Zadra. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičenici spomenutim kaznenim djelima na štetu hrvatskih državljana otuđili nakit i novac ukupne vrijednosti najmanje 100.000 kuna. Prilikom uhićenja i za vrijeme provedbe kriminalističkog istraživanja pronađen je veći dio otuđenog novca i nakita koji će biti vraćen vlasnicima.

Zbog sumnje u počinjenje navedenih 14 kaznenih djela teške krađe, teške krađe u pokušaju, kao i krađe, osumnjičeni bugarski državljani su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu i predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja istražnog suca određen im je jednomjesečni istražni zatvor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here