Home Najnovije Bugari proglasili Modrića trećim najboljim sportašem Balkana

Bugari proglasili Modrića trećim najboljim sportašem Balkana

176
0

Bugarska novinska agencija BTA objavila je rezultate glasanja za najboljeg sportaša na Balkanu. Rumunjski plivač Daniel Popovici osvojio je tu nagradu. Osamnaestogodišnji je plivač postao svjetski i europski prvak na 100 i 200 metara te je imenovan najboljim europskim plivačem ove sezone.

Drugi je na ljestvici srpski tenisač Novak Đoković, koji je osvojio Wimbledon prošlog ljeta. Đoković je trenutno peti tenisač svijeta i drugi na ljestvici najboljih tenisača svih vremena. Jedan Grand Slam više od njega ima Rafael Nadal. Đoković je rekorder po nagradama za Balkanskog sportaša godine, dosad ih je osvojio sedam.

Na trećem je mjestu Luka Modrić, koji je u 2022. godini uvjerljivo osvojio naslov prvaka Španjolske s Real Madridom. S 37 godina bio je jedan od najboljih igrača Reala i u Ligi prvaka, koju je ponovo osvojio. Odličnu je sezonu zaključio osvajanjem brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Za najbolje sportaše Balkana glasali su predstavnici novinskih agencija: BTA (Bugarska), ANA-MPA (Grčka), AGERPRES (Rumunjska), Anatolu Agency (Turska), TANJUG (Srbija), MINA (Crna Gora), MIA (Sjeverna Makedonija), HINA (Hrvatska), FENA (Bosna i Hercegovina) i ATA (Albanija).

Poredak i broj bodova:

  1. David Popovici (Rumunjska, plivanje) – 64 boda

  2. Novak Đoković (Srbija, tenis) – 61

  3. Luka Modrić (Hrvatska, nogomet) – 48

  4. Miltiadis Tentoglou (Grčka, atletika) – 46

  5. Tijana Bošković (Srbija, odbojka) – 31

  6. Nikola Jokić (Srbija, košarka) – 27

  7. Giannis Antetokounmpo (Grčka, košarka) – 23

  8. Aleksandar Vezenkov (Bugarska, košarka) – 21

  9. Lana Pudar (BiH, plivanje) – 20

  10. Taha Akgul (Turska, hrvanje) – 20

Previous articlePolicajci koji su priveli vojnika zbog cipelarenja ‘Djeda Mraza‘ pod istragom: Dozvolili su majci da ga poljubi (VIDEO)
Next articleRyanair najavio 6 novih linija iz Hrvatske, jedna je iz Rijeke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here