Home Vijesti Burić: Energo preko Ri-stana protupravno naplatio 14 milijuna kuna

Burić: Energo preko Ri-stana protupravno naplatio 14 milijuna kuna

3579
0

buricTrgovačko društvo Energo, čiji je većinski vlasnik Grad Rijeka, u zadnjih je sedam godina od građana protupravno naplatilo 14 milijuna kuna koristivši kao posrednika u naplati Ri-stan, rekao je danas u Rijeci HDZ-ov gradski vijećnik Hrvoje Burić, a prenosi Radio Rijeka

Od policije i DORH-a traži pokretanje istrage o tim činjenicama jer su građani oštećeni, a gradonačelnik i Energo o tome šute. Hrvoje Burić je na konferenciji za novinare, s voditeljem inicijative Protiv skupog Energa Josipom Kukuljanom, rekao da HERA (Hrvatska energetska regulatorna agencija) nije dopustila Ri-stanu naplatu grijanja.

Ipak, Ri-stan to od 2009. godine čini, pa su građani oštećeni za 14 milijuna kuna samo u zadnjih sedam godina,, rekao je Burić. Nije mu jasno, kaže, što se događalo od 2000. otkad Ri-stan naplaćuje Energovu uslugu grijanja te zašto gradonačelnik i direktor društva ne žele promijeniti politiku koja nema dozvolu i nije u skladu sa Zakonom o tržištu plina.

Ri-stan je posrednik u naplati grijanja za Energo, što ne bi smio biti, jer to odgovara i riječkom gradonačelniku i upravi Energa, smatra Hrvoje Burić i dodaje da se građani nemaju kome drugom obratiti, nego DORH-u i policiji. Jedino tako može se spriječiti pljačka građana Rijeke koju čini SDP-ov lobi, kaže Burić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here