Vijesti

Burić: Nisam se prodao SDP-u!

Burić: Nisam se prodao SDP-u!

Nezavisni vijećnik Hrvoje Burić nije se pojavio na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak jer je sudjelovao na sjednici županijske skupštine PGŽ u Transadriji gdje je SDP-u osiguravao većinu. Burić je pohvalio strukturu i izvršenje županijskog proračuna u prvih šest mjeseci godine te se preporučio i za podršku proračunu za 2018. godinu. Međutim, u razgovoru za HDZ-ov portal Direktno Burić demantira da se prodao svojem najljućem političkom neprijatelju.

– Ništa od navedenoga nije istina te da mu politička konkurencija podmeće, pogotovo iz HNS-a i njemu bliskih portala jer ih je nazvao uhljebima na lokalnoj i nacionalnoj razini. Nije točno da sam se prodao SDP-u. Ja sam nezavisni vijećnik, a pozicija nezavisnog vijećnika je često najgora. Da sam glasao protiv, optužili bi me da sam HDZ-ov igrač kao što me je Obersnel u predizbornoj kampanji nazvao trojanskim konjem HDZ-a” rekao je Burić za portal Direktno.

Rekao je da nije htio svojih glasom izazvati nove izbore jer to predstavlja veliki trošak, a odnos snaga je na svim izborima manje više uvijek isti.

Također je dodao kako je glavni razlog podržavanja rebalansa proračuna bio taj što je bio za amandan težak 1,5 milijun kuna, koji su pripali KBC Rijeka.

– Ines Strenja Linić koja sjedi u Upravnom vijeću KBC Rijeka nije ni htjela doći na skupštinu, kao ni Petra Mandić koja vodi Most u Rijeci. Most me napada iz sličnih razloga kao i drugi, osvrnuo se na vodstvo MOST-a u Rijeci.

Ponovio je kako ga posebno napadaju mediji bliski HNS-u, ali i jednoj struji unutar SDP-a koja je bliska Željku Jovanoviću te koja je sada protiv Komadine zbog sukoba koji traju u SDP-u. Problemi sa HNS-om su nastali zbog situacije u Gradskom vijeću.
– Na gradskoj razini su dobili 5500 glasova manje od mene, a tražili su da imaju broj odbora kao moja lista, zato sam ih nazvao uhljebima, zaključio je Burić za portal Direktno.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Vedrana Spadoni osniva udrugu Primorski Hrvat

spDecember 13, 2018

Komadini proračun podržali Knežević i Živi zid, Most za trgovinu optužio i HDZ!

spDecember 13, 2018

Obilan snijeg stiže u Gorski kotar, biti će ga i na Kvarneru!

spDecember 12, 2018

Počeli radovi na sustavu za zasnježenje na Platku

spDecember 12, 2018

Bišćanu odbijena žalba na presudu za lomljenje nosa taksisti

spDecember 12, 2018

Odbor za kulturu nije prihvatio prijedlog proračuna za 2019. godinu

spDecember 12, 2018

Grad Rijeka i Vlada RH potpisali ugovore o financiranju projekta Europske prijestolnice kulture

spDecember 11, 2018

Utvrđene konačne rang liste stipendista Grada Rijeke

spDecember 11, 2018

U Listi za Rijeku predstavljen projekt multimedijalne knjižnice za djecu s teškoćama u razvoju

spDecember 11, 2018

Copyright © 2017 Rijeka danas.