Vijesti

Burić: Nisam se prodao SDP-u!

Burić: Nisam se prodao SDP-u!

Nezavisni vijećnik Hrvoje Burić nije se pojavio na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak jer je sudjelovao na sjednici županijske skupštine PGŽ u Transadriji gdje je SDP-u osiguravao većinu. Burić je pohvalio strukturu i izvršenje županijskog proračuna u prvih šest mjeseci godine te se preporučio i za podršku proračunu za 2018. godinu. Međutim, u razgovoru za HDZ-ov portal Direktno Burić demantira da se prodao svojem najljućem političkom neprijatelju.

– Ništa od navedenoga nije istina te da mu politička konkurencija podmeće, pogotovo iz HNS-a i njemu bliskih portala jer ih je nazvao uhljebima na lokalnoj i nacionalnoj razini. Nije točno da sam se prodao SDP-u. Ja sam nezavisni vijećnik, a pozicija nezavisnog vijećnika je često najgora. Da sam glasao protiv, optužili bi me da sam HDZ-ov igrač kao što me je Obersnel u predizbornoj kampanji nazvao trojanskim konjem HDZ-a” rekao je Burić za portal Direktno.

Rekao je da nije htio svojih glasom izazvati nove izbore jer to predstavlja veliki trošak, a odnos snaga je na svim izborima manje više uvijek isti.

Također je dodao kako je glavni razlog podržavanja rebalansa proračuna bio taj što je bio za amandan težak 1,5 milijun kuna, koji su pripali KBC Rijeka.

– Ines Strenja Linić koja sjedi u Upravnom vijeću KBC Rijeka nije ni htjela doći na skupštinu, kao ni Petra Mandić koja vodi Most u Rijeci. Most me napada iz sličnih razloga kao i drugi, osvrnuo se na vodstvo MOST-a u Rijeci.

Ponovio je kako ga posebno napadaju mediji bliski HNS-u, ali i jednoj struji unutar SDP-a koja je bliska Željku Jovanoviću te koja je sada protiv Komadine zbog sukoba koji traju u SDP-u. Problemi sa HNS-om su nastali zbog situacije u Gradskom vijeću.
– Na gradskoj razini su dobili 5500 glasova manje od mene, a tražili su da imaju broj odbora kao moja lista, zato sam ih nazvao uhljebima, zaključio je Burić za portal Direktno.

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vijesti

More in Vijesti

Obersnel zadovoljan komunalnim redarima, grad nabavlja kamere za kažnjavanje nepropisnog parkiranja

spMarch 20, 2019

S otuđenim vozilom prouzročio prometnu nesreću

spMarch 20, 2019

FOTO: Znanstveni skup ‘300 godina proglašenja Rijeke slobodnom lukom’

spMarch 19, 2019

U parku u Rijeci curicu i dječaka napao nožem, objavljeni detalji

spMarch 19, 2019

28-godišnjak vozio Bmw Zg oznaka i napuhao 2,17 promila!

spMarch 19, 2019

Snježna mećava na Učki

spMarch 18, 2019

Svečanom akademijom obilježeno 300 godina od proglašenja Rijeke slobodnom kraljevskom lukom

spMarch 18, 2019

Vozio ‘alfu’ s 2,11 promila pa udario u teretno vozilo

spMarch 18, 2019

Nakon nereda na utakmici Naprijed – Vinodol uhićena dvojica 19-godišnjaka

spMarch 18, 2019

Portal Rijeka Danas je godinama vodeći news portal Rijeke i Kvarnera s najaktualnijim novostima iz svijeta politike, sporta, zabave, kulture i biznisa. Možete nas pratiti putem web adresa www.rijekadanas.com i www.kvarnerdanas.com kao i putem naše facebook stranice: https://www.facebook.com/rijekadanas

Copyright © 2017 Rijeka danas.