Home Najnovije Buterin: Obersnelu i Jovanoviću, gdje su vam razvojni projekti?”

Buterin: Obersnelu i Jovanoviću, gdje su vam razvojni projekti?”

866
4

HDZ-ova saborska zastupnica Vesna Buterin i Hrvoje Burić, vijećnik u Gradskom vijeću Rijeke, na današnjoj su konferenciji za novinare oštro napali riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela zbog, kako su kazali, bahatog trošenja proračunskog novca.

– Gospodarstvo u Rijeci posljednjih godina stagnira, što se može pratiti kroz gradski proračun. Prihodi u 2011. su za 105 milijuna kuna manji nego u 2007. godini. Poduzetnička i gospodarska klima u Rijeci je katastrofalna. Nezaposlenost je u prošle godine u odnosu na 2009. narasla 20 posto. Obersnel i njegov zamjenik Jovanović ne čine ništa kako bi to promijenili, osim što napadaju Vladu premijerke Kosor. Pozivam ih da to svoje silno znanje i sposobnost pokažu na primjeru Rijeke gdje imaju mogućnost poboljšati život građana – kazala je V. Buterin.

Drži da Vojko Obersnel i Željko Jovanović iza svega toga zapravo nemaju što pokazati. Buterin ih javno pita – gdje su im razvojni projekti.

– Vlada će u Primorsko-goransku kroz razvojne projekte uložiti oko milijardu i pol kuna za ozdravljenje poduzetničkih i gospodarskih aktivnosti. Obersnel i Jovanović ne čine ništa, a građanima je dosta njihovih praznih obećanja i napada – zaključila je V. Buterin i poručila im: “Nemate se pravo tako ponašati u ovim teškim vremenima, ako nemate ništa za ponuditi, odstupite!”.

HDZ-ov gradski vijećnik Hrvoje Burić nastavio je s kritikama na račun riječkog gradonačelnika i njegova zamjenika oko trošenja proračunskog novca.

– Da se novac koji je utrošen u sportske objekte na Kantridi i “Obersnelov zaljev”, ukupno 68.500.000 milijuna kuna, uložio u devastiranu Costabellu, sačuvao bi se vrijedan gradski objekt, kazao je Burić. (večernji list)

4 COMMENTS

 1. Obi je opsjednut Mediteranskim igrama, zabavom III kategorije i zbog toga je opustošio gradski proračun.Sramota je da Rijeka ima manju Gradsku knjižnicu od Gospića i gori autobusni kolodvor od Ogulina(bez uvrede za ova oba navedena grada).
  Ostavšina Linića GRAD-TVRTKA ne drži više vodu kako u Ri tako i u ZG i niti jedan SDP-ov ekonomist to ne može više opravdati!
  No..
  Niti vi iz HDZ-a u gradu RI niste “cvijeće” kad se spominje ekonomija u Gradu Rijeci, pogotovo glede našeg pomorskog/trgovačkog pravca-Luke Rijeka.
  Počeli ste sa Dariom Vukićem koji je svojim nestručnim vođenjem tvrtke upropastio istu (Croatio Line-ex Jugoliniju) nekad zaista respektabilnu pomorsku kompaniju i na taj način ukinuo jedinog pravog linijskog brodara prema luci Rijeka što je imalo za posljedicu gubitak prometa iste odnosno skretanje tereta u druge luke, prvenstveno KP.
  Sadašnji vam je šef, Kim Il Sung Lučke Uprave, još gori.Niti nakon 3.mandata nije uspio osposobiti Riječki prometni pravac za tržišnu utakmicu sa ostalim Sj.Jadranskim lukama iako je imao “I sukno(kredit Svj.Banke) i škare” (vlast i moć u državi jer mu je
  šef u HDZ-u-Kalmeta, a njegov šef je Premijer već 8.godinu Sanader-Kosor).
  Uzalud potrošeni mil USD u Bakru koji je umjesto ekonom.generatora postao pandan koksari, umjesto odmah mil USD u novi kontejnrski terminal na Brajdici on gradi tzv.Terminal duhova gdje čak niti Maržić ne može zaraditi, a o fijasku sa Japancima i novom Zg obalom neću niti govoriti.
  Svo ovo izgubljeno vrijeme (cca tih 8.g koliko ste VI iz HDZ-a na vlasti u HR)luka KP je iz provincijske luke skočila na !.mj u Sj.Jadranu po prekrcanim cont(2010g. u vrijeme krize-480.000) , a Rijeka pala na dno (samo 130.000) i što je najgore još će biti dosta dugo tu.
  Zato HDZ-ovci u RI i vi imate konja za trku što se tiče ekonomskog debakla i neotvaranja novih radnih mjesta u Rjeci pa vam je bolje da šutite.

 2. Ovo je jedna velika komedija. Ovi sa državne razine prcaju ove sa lokalne zato što su komunjare , a sve skupa treba jebat u guzicu.

 3. MOKI. Ne nasjedaj na laži SDP-a, koje prenosi Novi List . Dario Vukić je samo bio grobar. Jugoliniju su ubili drug Štefan i
  njegov učenik drug Brozina kreditom kojeg su podigli kod DIABA. U tome su im pomogli svi oni silni predstavnici po svijetu,
  koji su mimo agenata ugovarali vozarine za svoj postotak.
  A o Lučkoj upravi Rijeka i njezinom Ravnatelju bit će još mnogo govora. Ravnatelj formalno Predsjednik HDZ-a Rijeke, a stvarno
  kadar druga Linića.Takozvani Grobničan, kao i drug Linić ali i drug-konzul Čargonja. Grobničani? Ne dokaz da svako pravilo ima
  izuzetke.Kukolj u žitu.
  Ravnatelj je nekontrolirano ili kontrolirano potrošio milijune dolara a samo dvije kontejnerske dizalice zarađuju novac.
  Iz kredita Svjetske banke ( kojeg ćemo mi vraćati) uz Brajdicu će se izgraditi lučica za plovila Riječke kamarile. Dno dna. Kilo
  mozga kao kilo banana.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here