Home Vijesti Butković: Izbori su nepotrebni, ali HDZ bi opet pobjedio ako se dogode

Butković: Izbori su nepotrebni, ali HDZ bi opet pobjedio ako se dogode

3741
0

butkovicMinistar prometa i član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković u srijedu je ocijenio kako su prijevremeni izbori nepotrebni i kako bi donijeli samo trošak, no unatoč anketama koje pokazuju blagi pad HDZ-a u nekim izbornim jedinicama, vjeruje da bi HDZ “ponovo dobio izbore”.

“Mislim da nema potrebe za izborima, jer to je, prije svega, trošak za sve građane, a mislim i da mi provodimo program za koji su nam građani dali povjerenje. Što se tiče rejtinga stranaka, ankete su provedene samo u dvjema izbornim jedinicama. Neka se napravi pravo istraživanje u svim izbornim jedinicama pa ćemo vidjeti tko koliko vrijedi i koliko podršku tko ima u ovom trenutku. Uvjeravam vas da će, ako dođe do novih izbora, na njima će HDZ opet pobijediti”, rekao je Butković novinarima uoči sjednice Vlade.

Od sabora HDZ-a, koji u subotu bira stranačka tijela, Butković očekuje kako će pokazati kako u stranci vlada jedinstvo i optimizam.”Vjerujem da će delegati odabrati najbolje da vode stranku slijedeće četiri godine”, kazao je.

Upitan može li prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko “preživjeti” pokušaj opoziva u Saboru, s obzirom da su se neki Mostovi zastupnici izjasnili kako će podržati tu oporbenu inicijativu, Butković je odgovorio: “Ne znam, nisam to još čuo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here