Home Mozaik Čeka li nas u Rijeci ove godine bijeli Božić?

Čeka li nas u Rijeci ove godine bijeli Božić?

266
0

Pratite nas na Viberu

Bijeli Božić je u Gospiću zadnji put bio 2017. godine, u Ogulinu 2011., a u ostatku “Lijepe naše” 2007. godine. Dakle, većina Hrvatske skoro 15 godina čeka na Božić prepun snijega i čaroban kao oni iz najljepših crtića i holivudskih filmova. Hoće li 2022. godina biti drukčija? Moglo bi biti, barem ako je suditi po prognozama najposjećenije internetske meteorološke stranice, AccuWeathera, prenosi Jutarnji.

Prema njima u Zagrebu postoji mogućnost da će na Badnjak padati susnježica i nastaviti padati za Božić. Štefanjsko jutro bi, ipak, u metropoli trebalo biti sunčano i omogućiti uživanje Zagrepčanima u njegovim zrakama na neradni dan. Temperatura kroz ta tri dana ne bi trebala prelaziti tri stupnja Celzijusa. Za ostatak mjeseca predviđene su izmjene suhih, ali hladnih, i kišnih razdoblja.

Prema prognostičarima Accuweathera snijeg bi mogao u dva navrata pasti između Božića i Nove godine

Accuweather je objavio veliku prognozu vremena za prosinac u Hrvatskoj, i ako je vjerovati njihovim prognostičarima više gradova, nakon duljeg vremena, moglo bi imati bijeli Božić i biti pokriveno snježnim pokrivačem.

Što se tiče dana pred nama, Accuweather prognozira nestabilno vrijeme, uz temperature do maksimalnih 11 stupnjeva Celzijevih. No, u danima pred Božić vrijeme će biti sve hladnije i lagano prelaziti i do ispod ništica.

Snijeg bi tako mogao pasti već na Badnjak, a čini se i da nas, barem u nekim dijelovima Hrvatske, uključujući tu i Zagreb i Osijek, čeka bijeli Božić, uz dnevne temperature oko 2 stupnja Celzijevih.

U tjednu između Božića i Nove godine temperature će se kretati oko ništice, a Nova godina u Zagrebu mogla bi proći bez padalina.

Kakve vremenske prilike očekuju Rijeku? Moglo bi biti nešto hladnije, a prema prognostičarima Accuweathera snijeg bi mogao u dva navrata pasti između Božića i Nove godine.

Temperature ipak neće ići ispod nule, tako da je malo vjerojatno da će se on i zadržati na tlu. No, na riječkom području u tjednima pred nama trebalo bi biti znatno više kišnih oborina.

Snijeg se ne očekuje u Splitu, ondje će se temperature tijekom cijelog prosinca kretati između 10 i 15 stupnjeva, uz povremene oborine. U tjednu između Božića i Nove godine temperatura će biti oko 9 stupnjeva, a vrijeme sunčano i vedro.

Osijek bi mogao imati bijeli Božić, snijeg se očekuje u nekoliko navrata u tjednu između Božića i Nove godine. Tada bi temperature u noći mogle ići i do pet stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Pratite naš Viber kanal

Previous articleVIDEO Zagrebački zbor objavio pjesmu protiv Djeda Mraza koji “ne donosi darove gladnoj afričkoj djeci”
Next articleZajednica Ukrajinaca Rijeka organizira božićni humanitarni koncert

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here