Home Najnovije Česi šokirani Maksimirom: Raspada se. Sve je zastarjelo i neudobno

Česi šokirani Maksimirom: Raspada se. Sve je zastarjelo i neudobno

166
0

Dinamo će večeras od 21 sat na Maksimiru ugostiti Viktoriju Plzen u trećem kolu grupne faze Konferencijske lige. Tim su povodom u Zagreb stigli i češki novinari, a jedan od njih, Jonaš Bartoš, za portal iSport.cz napisao je tekst o Dinamovom stadionu Maksimiru.

“Prostrani stadion Maksimir pamti puno bolja vremena… Probijate se kroz gust promet i parkirate kod betonskog diva. Stadion Maksimir sagrađen je na rubu višemilijunske hrvatske metropole Zagreba još 1912. godine. Od tada je doživio tri renovacije, od kojih je posljednja bila 2011. godine. Na prvi pogled, stadion ne zadovoljava moderne parametre. Betonska konstrukcija propada, suprotna tribina je čak zatvorena za gledatelje zbog problema sa statikom”, piše Bartoš pa nastavlja:

“Igrači moraju ići na teren kroz tunel iz svlačionica koje se nalaze ispod zemlje, oko terena je široka staza. Cijelo područje izgleda vrlo neudobno i zastarjelo, malo ljudi uživa ovdje igrati. Pogled s novinarske tribine zakompliciran je niskim krovom, što pogled na travnjak čini vrlo ograničenim, osjećate se kao da ste u kabini.”

“Zbog svih navedenih razloga svrstan je među najružnije stadione u Europi. Čudi da klub koji redovito zarađuje desetke milijuna eura od prodaje igrača ne može stvoriti bolje okruženje za svoje nogometaše. Stadion je ružan, ali domaći navijači ovdje mogu napraviti pravu buku. Tribine izgledaju monumentalno gledajući s travnjaka”, ustvrdio je češki novinar pa zaključio:

“Ipak, zbog udaljenosti od igrališta, nemamo osjećaj da bi domaći kotao trebao ‘kuhati’ tijekom utakmice. Gostima bi problem mogla predstaviti podloga. Kada uđete u prostor za igru, odmah ćete primijetiti da je podloga vrlo kratko ošišana i tvrda. Ako organizatori još posipaju teren vodom prije početka utakmice, može biti vrlo sklisko za igrače.”

Previous articlePolicija jučer zaustavila tri teško pijana vozača
Next articleŽivciraju li vas vozači koji ne poštuju druge vozače? Kinezi su izmislili ovaj uređaj, evo čemu služi

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here