Home Vijesti Policija jučer zaustavila tri teško pijana vozača

Policija jučer zaustavila tri teško pijana vozača

189
0

Jučer između 12 i 15 sati policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka su u tri navrata zaustavili vozače koji su upravljali osobnim vozilima riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem većih količina alkohola.

Prilikom redovnog nadzora prometa, na području Jelenja oko 12,30 sati policijski službenici zaustavili su 51-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje vozilom i pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg. Spomenuti je sankcioniran u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama te mu je optužnim prijedlogom predložena novčana kazna od 5300 eura.

Osim toga, oko 15 sati na naplatnoj postaji Kikovica zaustavljen je vozač osobnog vozila kojim je upravljao 41-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,15 g/kg, a sat vremena kasnije na Škurinjama u Rijeci zatečen je 26-godišnjak koji je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,81 g/kg.

Zbog počinjenih prekršaja obojica vozača prekršajno su sankcionirana temelje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama te im je predložena novčana kazna od 2650 eura te 41-godišnjaku izricanje zaštitne mjere oduzimanje vozačke dozvole na rok od tri mjeseca, dok je 26-godišnjem vozaču na šest mjeseci.

Previous articleU teškoj nesreći na A1 dvoje mrtvih, vozač kombija u bijegu
Next articleČesi šokirani Maksimirom: Raspada se. Sve je zastarjelo i neudobno

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here