Home Najnovije Cijena Hajduka na Transfermarktu skočila u nebo, tri igrača najveći dobitnici!

Cijena Hajduka na Transfermarktu skočila u nebo, tri igrača najveći dobitnici!

243
0
Foto: Hajduk.hr

Transfermarkt je napravio najnovije ažuriranje vrijednosti prema kojoj Hajduk nezaustavljivo juri prema 50 milijuna eura. Na kraju sezone 2021./22. splitska momčad prema TM-u dosegla je povijesno rekordnu vrijednost od 44,48 milijuna eura što je za šest milijuna više nego godinu dana ranije. Tri igrača su najveći dobitnici sezone, jer njihove cijene odletjele su doslovno u nebo!

Prvi je Marko Livaja koji je dosegao cijenu karijere od 7,5 milijuna eura, zatim Krovinović s pet milijuna, te Lukas Grgić koji je gotovo udvostručio vrijednost što je narasla do 1,5 milijuna eura.

Livaja je prilikom dolaska u Hajduk držao cijenu od 3,0 milijuna eura. Iz AEK-a je u veljači 2021. ispraćen s tom cijenom, a u roku od 16 mjeseci na Poljudu je napravio rast od nevjerojatnih 250 %! Filip Krovinović je drugi na popisu, jer 26-godišnji veznjak prošlog je ljeta iz Benfice donio cijenu od tri milijuna eura, ali danas Krovinović prema TM-u vrijedi čak pet milijuna eura čime je drugi na popisu najskupljih igrača Bijelih. Jasno, iza Livaje. Inače Krovinovićev rekord karijere je sedam milijuna eura koliko je vrijedio pred tri ljeta u Benfici. Treći je na popisu najvrjednijih hajdukovaca Stipe Biuk koji unatoč promjenjivoj formi i dalje drži cijenu od 4,5 milijuna eura.

Lukas Grgić također ulazi u kategoriju najvećih dobitnika prošle sezone. U prosincu prošle godine bio je igrač LASK-a kojeg je TM procijenio na 800.00 eura, ali samo jedna polusezona u Hajduku bila je dovoljna da 26-godišnji veznjak poleti do 1,5 milijuna eura. Gotovo dvostruko više nego li je vrijedio prije pet mjeseci kada je iz Linza stigao na Poljud.

Među one koji su u velikom plusu svakako je i Dario Melnjak je ušao u Top 5 najskupljih igrača Hajduka. Dosegao je cijenu od 2,5 milijuna eura što je za 200.000 eura manje od njegove najviše cijene u karijeri koju je imao početkom siječnja 2020. u Rizesporu.

Petoplasirani u tom popisu najskupljih jest Jan Mlakar koji je na proljeće upisao lagani pad. U prosincu je vrijedio tri milijuna, a u lipnju je na 2,3 milijuna eura. Identičnu cijenu zadržali su Čolina, Ljubičić i Sahiti (po 1,5 milijuna eura), dok je posuđeni Portugalac Ferro pao s četiri milijuna na 3,5 milijuna eura.

Previous articleGates: Iduća pandemija mogla bi biti smrtonosnija od covida
Next articleNakon utakmice napali oca s troje djece, maloljetnika udarili šakom u glavu i uzeli mu Hajdukov šal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here