Home Sport Ćiro: S ovom Rijekom bih bio prvak!

Ćiro: S ovom Rijekom bih bio prvak!

845
0

Miroslav Blažević trebao je ljetos preuzeti momčad Rijeke nakon smjene Zlatka Dalića. Ali tada se još pitao Robert Ježić i vrata Kantrida ostala su zatvorena. Našao je bolji posao, postao je izbornik Bosne i Hercegovine.
– S Rijekom bih bio prvak – reći će u svom stilu Miroslav Blažević.

Rijeka prije trideset godina bila je njegova prva hrvatska trenerska luka. Vratio se iz Švicarske i preuzeo momčad s Kantride 1979. godine nakon drugog osvojenog Kupa bivše države. Bila su to vremena europske Rijeke. Na Kantridi je Ćiro igrao protiv Juventusa 0-0, a Torineze je vodio legendarni trener Giovanni Trapattoni, sada izbornik Sjeverne Irske. Ćiro se vraća Kantridi kao izbornik Bosne i Hercegovine.

– Veseli me svaki dolazak u riječko prijateljsko okruženje. Bit će dobra predstava. Pravi test za Riječane da vide koliko su spremni za nastavak sezone. Jer, moja je momčad – moćna.

Neću zvati Radmana

Hoće li Ćiro pozvati riječkog vratara Radmana, koji je dobio BiH državljanstvo?

– Neću za ovu utakmicu. Računam na njega. Sada želim vidjeti kako će braniti protiv mojih paklenih napadača.

Reći će da nitko ne zna tko će biti prvak Hrvatske, ali… dodaje:

– Vrijeme je da Hajduk preuzme krunu. Stvorili su preduvjete, sjajno ozračje, što će im sigurno pomoći. Bez obzira što je Dinamo u Robertu Kovaču dobio granit u obrani, veliko pojačanje – govori Blažević.

Ćiro je s Kantridom zauvijek vezan. Iz igračkih dana. Iz Rijeke je otišao u Švicarsku i vratio se kao trener. (jutarnji.hr)

Previous articleSertić se vraća u Belasicu
Next articleIzložba Hrvatskog muzeja turizma: Andrija Maurović – genij stripa koji je želio biti slikar

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here