Home Mozaik Čovjek kojeg je otac napustio u 14. godini snima video lekcije “podučavajući”...

Čovjek kojeg je otac napustio u 14. godini snima video lekcije “podučavajući” djecu osnovama života i kućnim zanatima

311
0

Otac Roba Kenneyja nikada nije bio tu da mu pomogne u bilo čemu, ali želi biti uz druge u sličnoj nevolji.

Rob Kenney pokrenuo je YouTube kanal: “Tata, kako da…?” kako bi pružio praktične savjete o popravljanju stvari kod kuće, a istovremeno pružiti emocionalnu podršku. Kenney je pokrenuo kanal, ali nije mogao zamisliti da će postati ovako popularan. Sada ima 3,95 milijuna pretplatnika. “Dat ću sve od sebe da pružim koristan, praktičan sadržaj mnogim osnovnim zadacima koje bi svatko trebao znati obavljati”, opisuje kanal. Videozapisi nisu ograničeni na popravljanje stvari; oni također uključuju priču, pa čak i tatin chat.

Kenney je pokrenuo kanal jer zna kakav je osjećaj nemati tatu u blizini da te nauči stvarima. Kada su mu se roditelji razveli, njegova je majka zakonski proglašena nesposobnom za roditeljstvo, izvijestio je The Washington Post. Okrenula se alkoholu kako bi se nosila s tjeskobom i depresijom. To je značilo da će ići s tatom, koji je dobio skrbništvo. Njegov je tata ubrzo dobio djevojku i ignorirao je djecu. Opskrbio bi se namirnicama za djecu i ostavio ih tjedan dana. Više od godinu dana kasnije klincima je najavio da se više neće vratiti. “Završio sam s odgojem djece”, rekao im je. Kenney, sedmi od osmero braće i sestara, tada je imao 14 godina.

Nakon što ga je otac napustio, Kenney se preselio sa svojim 23-godišnjim novopečenim bratom u prikolicu od 280 četvornih metara u Bellevueu, Washington. Njegove tinejdžerske godine bile su ispunjene ljutnjom i zbunjenošću. Kenney se zakleo da nikada neće dopustiti da njegova djeca prožive takvu bol. Ubrzo je shvatio da nije sam i da je bilo mnogo djece koja nisu imala očinsku figuru koja bi im pomogla i vodila ih, a mnoga nisu imala roditeljsku figuru. Odrastao je i sada je u braku s Annelli te je otac dvoje djece — 26-godišnjeg sina Kylea i 29-godišnje kćeri Kristine Ponten. Nakon što je svoju djecu odgojio u odrasle, osjećao se pomalo izgubljeno.
Kenney je razgovarao sa svojom obitelji o pokretanju YouTube kanala i svi su ga podržavali. Kovao je planove, ali ih je ostvario tek u vrijeme pandemije koronavirusa. Njegov prvi video bio je o vezanju kravate. Kenney je polako počeo stjecati sljedbenike jer je besplatno pružao ključne životne vještine, a pritom je ohrabrivao i gledatelje. Mnogi koji su se osjećali izolirano zbog pandemije osjećali su utjehu njegovim videima i stilom govora. Njegova kći vjeruje da je pandemija odigrala ključnu ulogu u tome da njegovi videi postanu viralni. “Mislim da to ne bi postalo viralno u drugim okolnostima”, rekao je Ponten. “Definitivno je specifična za pandemiju s obzirom na njezine početke.”
Kenney također voli da stvari budu lagane i razgovorljive. Dok mnogi kreatori sadržaja potiču svoje gledatelje da se pretplate i lajkaju njihove videozapise, Kenney se čak i ne trudi. On snima videa i montira ih dok kćer vodi njegove Facebook i Instagram stranice. “Iskreno mislim da je poslan na Zemlju da bude otac”, rekao je Ponten. Kenney je zamalo imao napadaj panike kad je prvi put postao viralan. Kenneyju, koji je introvert, pozornost je bila nova. “Bilo je zastrašujuće”, rekao je. “U početku nisam na to gledao kao na nešto sjajno.” Prozvali su ga ‘Internetski tata’. Kenney zna da njegov kanal nije samo za popravljanje stvari i vođenje gledatelja kroz “snađi se sam” projekte, već i povezivanje s njima. “Biti tata ili mama znači puno više od pukog popravljanja stvari”, rekao je. “Moraš dijeliti svoje srce sa svojom djecom.” (todby)

Previous article63-godišnja influencerica tvrdi da nije koristila Botox ili filer: upoznajte azijsku zvijezdu koja bez napora izgleda 20 godina mlađe.
Next articleMama organizirala bludničke zabave za sina (15) I njegove prijatelje: napijala ih i tjerala na intimne akcije! Evo što ju je razotkrilo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here