Home Mozaik Cres postaje otok čuda: Na Isle of Wonders stiže i glumac iz...

Cres postaje otok čuda: Na Isle of Wonders stiže i glumac iz Gospodara prstenova

139
0
Isle of Wonders Cres 2024 5
Isle of Wonders Cres 2024 5

Isle of Wonders – Cres, jedinstvena kombinacija kulturno-umjetničke manifestacije, konvencije ljubitelja fantastike i festivala oživljene povijesti, održat će se po prvi puta u gradu Cresu i okolici od 28. do 30. lipnja 2024. godine.

Raznovrstan Program za Sve Uzraste

Posjetitelji će moći sudjelovati u raznim aktivnostima koje su predviđene za sve generacije: od društvenih igara, mačevanja i streličarstva, do bojanja figura i radionica izrade raznih rukotvorina. Festival će biti ispunjen koncertima i performansima koji će donijeti melodije iz najdražih fantastičnih svjetova, a posjetitelji će imati priliku istražiti izložbe inspirirane fantastikom, sudjelovati u Pub kvizovima te svjedočiti atraktivnom CosPlay natjecanju.

Transformacija Grada

Cres će poprimiti novu, atmosferičnu dimenziju nadahnutu fantastikom, poviješću, folklorom i glazbom, koja će se odvijati na brojnim znamenitim lokacijama u cijelom gradu: Creskoj Kuli, palači Moise, uskim uličicama starog grada, slikovitim trgovima i razvedenoj rivi. Organizatori iz udruge Realms Long Forgotten najavljuju da će Cres postati epicentar fantasy-ja i magije, a gradska jezgra će na svakom koraku biti transformirana u čarobno mjesto iz mašte. Isle of Wonders – Cres započet će spektakularnom predstavom u pokretu – iskrcavanjem vitezova u cresku luku koji će se kretati kroz grad i simbolički osloboditi znamenitu Cresku kulu.

Zvijezde Festivala

Festival će ugostiti Kierana Larwooda, popularnog autora među djecom i ljubiteljima fantastike, koji će dijeliti svoje priče i inspiracije za pisanje. Na Cres stiže i Jed Brophy, poznat po ulogama u serijalu Gospodar prstenova, Hobbitu te seriji Rings of Power. On će sudjelovati na panelima te odgovarati na pitanja posjetitelja. Francesco Cavalieri, čiji glas i glazba oživljavaju priče o patuljcima i epskim avanturama, zabavljat će publiku svojim nastupom.

Jedan od online gostiju je Christopher Paolini, čiji je rad oblikovao generacije mladih čitatelja. On će podijeliti svoje iskustvo stvaranja bogatih svjetova. Virtualno će prisustvovati i Robin Hobb, čija su djela postavila temelje modernoj fantastici, a dijelit će uvide o gradnji likova i svjetova.

Poruka Organizatora

“Bez obzira jeste li dugogodišnji fan fantastike, umjetnik koji traži inspiraciju, ili posjetitelj koji želi uživati u drugačijem sadržaju; Isle of Wonders – Cres je mjesto gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Želimo da djeca i odrasli tih dana zaborave na probleme, na mobilne i televizijske ekrane i kroče u svijet mašte, vrate se u svijet knjiga i društvenih igara,” poručuju organizatori iz udruge Realms Long Forgotten.

Informacije o Ulaznicama

Ulaznice za Isle of Wonders – Cres dostupne su po cijeni od 39 eura i omogućuju pristup zatvorenim dijelovima programa, dok će program u creskoj starogradskoj jezgri biti besplatan za sve posjetitelje. Više informacija o programu i najavama Isle of Wonders – Cres festivala možete pratiti preko službene web stranice: Isle of Wonders.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here