Home Vijesti Crkva o inicijativi za očuvanje parka: Napadaju nas vežički narkomani!

Crkva o inicijativi za očuvanje parka: Napadaju nas vežički narkomani!

2042
12

Na ‘događanje naroda’ na Gornjoj Vežici, gdje su se stanari pobunili protiv rušenja lokalnog parka kako bi se na njegovu mjestu izgradila crkva, osvrnuo se lokalni župnik koji je neistomišljenike prozvao narkomanima, a sporni park narkomanskim leglom koje je upropastilo mnoge mlade ljude.

Nelektorirani tekst svećenikovih ‘Razmišljanja uz nedjeljno evanđelje’ vezanih uz sukob oko lokacije vežičke crkve donosimo  u cijelosti:
‘Kod nas na Vežici znakovit se događaj dogodio na Cvjetnicu. Okupljanje i polazak procesije bio je predviđen na okretištu autobusne linije br. 7. Vezički narkomani su se potrudili da cijeli okoliš bude obljepljen plakatima na kojim je pisalo „ NE UNIŠTAVAJTE BOŽJE DJELO (PARK)… Oni su krivo shvatili kako smo mi došli blagosloviti gradilište buduće crkve i valjda početak radova. Uopće nisu shvaćali da smo došli obaviti blagoslov maslinovih grančica na početku procesije. Bili su jako uzrujani i nervozni što su najbolje osjetile vjernice koje su prve stigle na okretište. No naše vjernice držale su se sjajno kao da su prošle najbolje tečajeve iz apologetike! Dok su one čekale na stanici iz istoimenog kafića im je prišao ćelavi narkoman s dugim crnim repom vrijeđajući ih da su glupe i jadne što idu u Crkvu i daje naša vjera izmišljotina i namještaljka i da nam je uzalud bilo kakav blagoslov jer u parku nikad neće biti crkva, jer park treba djeci! Uzvratile su mu da bez Crkve nema života i da on ostavi njihovu vjeru na miru, i svećenika i Crkvu i da ide tamo odakle je došao jer ovo je katolička zemlja i to bi trebao poštivat svatko tko ovdje živi. A što se tiče parka, istina je da je potreban djeci ali i crkva je potrebna djeci! A onda su ga pitale da li on zna koliko se zla u tome parku dogodilo i koliko je djece tu navučeno na drogu i upropašteno? Taj njihov „parkić” kao narkomansko leglo upropastio je mnoge mlade ljude i je li bolje da se tu govore sv.Mise ili da se skupljaju narkomanske igle i pivske boce? Eto kakvo je to kultno mjesto koje se tako brani! A tu bi trebalo toliko blagoslova i molitve. Tu bi uistinu trebala crkva u kojoj bi se stalno molilo! Razoružan, narkoman se vratio hihotavoj konobarici i svojoj čaši za šankom. I poslije za trajanja obreda dobacivao je on svoje uvrede ali katolici su čuvali svoje dostojanstvo i nisu nikakvim ispadom htjeli dovest u pitanje svetost Cvjetnice.’ zaključio je svećenik u svojoj poslanici koja je i u pismenom obliku dijeljena vjernicima.

fofopark
Potpisivanje peticije za očuvanje parka na Gornjoj Vežici

Protivnici uništavanja parka radi izgradnje crkve međutim ne posustaju. Okupili su se u međuvremenu u facebook grupu koja je narasla na preko 1500 članova, a jučer je započelo i potpisivanje peticije. (rd)

12 COMMENTS

  1. jako je glupo reći da park nije potreban jer se tamo skupljaju narkomani. Mada svatko ima pravo braniti svoje stajalište i ima pravo na stajalište da umjesto parka treba doći crkva, ali ne s ovakvo glupim i prizmenim i jadnim argumentimai. I ja sam vjernk još iz doba socijalizma heheh, kad su mi se smjali kad bi to javno rekao da vjerujem u Boga, kršten ja, ali volio bi čuti stvarne argumenta, zašto crkva ne može na drugo mjesto ili da li ima zamjenska lokacija zataj već uređeni park, i tako dalje i bliže.
    Pa kad neki zagovornici crkve na toj lokaciji izlaze s ovakvim posprdnim i neumjesnim argumentima, molio bi ih da sa sobom u park ponesu Isusa i da ga tamo razapnu, jer su ga mnogi crkvenjaci kroz stoljeća uvijek i uvijekk nanovo razapinjali na križ.

  2. bit ce da si u pravu. cim nestane park i sagradi se crkva dileri ce u trk glavom bez obzira. evo primjer lipoga splita di se sagradilo nekoliko desetaka predivnih modernih crkava i problem narkomanije je iscezao. predlazem tebe i bozanica za nobelovu nagradu iz podrucja univerzalne mudrosti

  3. Zar je stvarno na svakih 100 metara potrebna crkva?I kakav je to vjernik koji ce odustati od odlazaka u crkvu jer mu ista nije smjestena pod balkonom,nego do nje treba minutu setnje.Predlazem da srusimo cijelo naselje,ukljucujuci one ruzne nebodere na vezici,i sagradimo samo crkve.Krajnji cilj trebao bi biti jedna crkva po stanovniku Grada Rijeke.Do ispunjenja tog cilja,najmanje sto moze zadovoljiti svakog iskrenog vjernika je jedna crkva po obitelji.

  4. uostalom, bolje se drogirat za sebe nego pusit opijum za mase. kako je ono isus reko, prije deva kroz usicu igle nego bogatun u kraljevstvo nebesko. dajte svu svoju imovinu potrebitima pa ce vam ljudi sami dobrovoljnim radom gradit crkve

  5. mislim da je suvisno komentirati ovaj clanak,jer se iz njega vidi da su to sve neistine i lazi i da je napisan od strane svecenika koji nema pojma o tom parku nista,mozda je samo jednom prosao njim,a laprdat o necemu sto nije nikad vidio i staljvljati u kontekst moze svatko,nama cilj nije ocuvati narkomansko leglo za to postoji policija koje ima na svakom koraku,nego ocuvati PARK

  6. Sramota je na što je ovaj grad spao, štueći primamo guju u njedra a tjeramo njedra koja su Rijeku tako reći rodila…
    Ali doći će na sve na svoje …i nevjernici će biti kažnjeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here