Home Vijesti Čuje se pucnjava u centru Khersona, mogu li Ukrajinci osloboditi jug zemlje?

Čuje se pucnjava u centru Khersona, mogu li Ukrajinci osloboditi jug zemlje?

235
1

Pucnjava je zabilježena u utorak u južnoukrajinskom gradu Khersonu, koji je okupirala Rusija, usred protuofenzive Kijeva s namjerom da oslobodi okolno područje od ruskih trupa.

Lokalna novinska kuća Most izvijestila je o intenzivnoj pucnjavi na ulicama četvrti Pivnichnyi i Tavriiskyi u središtu Hersona.

Pucnjava se čula i ispred zatvora u južnom dijelu grada, prema ukrajinskoj novinskoj agenciji UNIAN.

Bilo je nemoguće odmah potvrditi tko je umiješan u pucnjavu i jesu li ukrajinske trupe bile unutar grada.

Ukrajinski špijuni i saboteri ubijeni su u utorak u blizini Khersonove četvrti Tavriiskyi, rekao je lokalni proruski dužnosnik Kirill Stremousov u izjavi za državnu novinsku agenciju TASS.

“Sve je pod kontrolom. Svi su ubijeni”, rekao je, prenosi TASS.

Snimke na društvenim mrežama također pokazuju velike oblake crnog dima koji se nadvijaju nad periferijom Hersona, očito od snažnih eksplozija.

Najmanje osam projektila protuzračne obrane ispaljeno je u utorak ujutro iznad zračnog prostora Hersona, izvijestila je državna novinska agencija TASS.

Porast vojnih aktivnosti oko Hersona, koji je prije rata imao 280.000 stanovnika, dolazi usred onoga što se čini kao početak velikih ukrajinskih napora da povrate područja na jugu koja je Rusija zauzela nakon početka invazije u veljači.

Ured ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog izvijestio je u utorak o teškim borbama na “gotovo cijelom teritoriju” regije Herson, rekavši da je dugo očekivana protuofenziva označila “početak deokupacije regije Herson”.

Stremousov je ranije rekao da regija Herson nije ugrožena ukrajinskom protuofenzivom zbog “nekoliko linija obrane”.

Previous articlePožar na padinama Učke!
Next articleSvećenik sa Srdoča odbio krstiti dijete lezbijskog para: ‘Oni žive u grijehu’

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here