Home Mozaik „Da biste pronašli posao, morate učiniti ovo“: savjet stručnjaka za ljudske resurse

„Da biste pronašli posao, morate učiniti ovo“: savjet stručnjaka za ljudske resurse

156
0

Nove generacije sve češće ulaze u dugotrajan proces traženja posla s puno nade, a iz njega izlaze frustrirane i potištene. Gotovo da se čini kao da pokušavamo nemoguće, da je problem povezan s godinama i prevelikim očekivanjima – s nedostatkom vrijednosti, netko šapće – i na kraju prihvaćamo ne baš idealne situacije.

Danas smo, dakle, sve češće u rukama algoritma: nemamo više čak ni luksuz da nas stvarna osoba odbije. U taj se kontekst uklapa i savjet Mackenzie McNeils koja je odlučila podijeliti razgovor koji je vodila s voditeljicom ljudskih resursa kako bi pomogla svima koji su u istoj situaciji kao ona.

Datumi u životopisu i dob

Glavni savjet je malo osvježiti životopis i “maknuti bilo koji konkretan datum”. Prvi korak u borbi protiv dva glavna neprijatelja mladih (Gen Z) koji traže posao: algoritama i zastarjelog načina razmišljanja velikog dijela zaposlenika ljudskih resursa.

Djevojka tvrdi da je dobila razne savjete od menadžera koji se bavi zapošljavanjem te objašnjava razlog pomicanja datuma:

„Ako ste imali iskustva u obavljanju posla jer ste ga radili određeno vrijeme i možete kompetentno razgovarati o tome, zašto žele točno znati datume?”. Njegov savjet je da počnete s uklanjanjem mjeseci, u ovom slučaju.

Što se pak tiče datuma stjecanja akademske kvalifikacije, bilo bi bolje niti ne navoditi godinu jer to može stvoriti probleme zbog starosne dobi: „Postoje stari načini razmišljanja na polju ljudskih potencijala, ali ako imate iskustva i kompetencija vaše godine uopće ne bi trebale biti važne.”

Korisnici su se u komentarima ispod videa požalili kako je teško biti konkurentan u svijetu rada: «Tako sam umoran od mijenjanja životopisa za svaki posao, čini mi se kao igra… Drugi piše: Tako sam frustriran. Napravio sam sve što su me naučili do sada i od 500 poslanih životopisa 20 ljudi je odgovorilo s da i ne. Nikad više”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here