Home Najnovije Dalić: Kad je teško tijekom utakmice, stavim ruku u džep i stisnem...

Dalić: Kad je teško tijekom utakmice, stavim ruku u džep i stisnem krunicu

256
0

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić izjavio je u petak u Međugorju kako mu je vjera u Boga jako važna u životu i ostvarenju sportskih uspjeha te je pozvao mlade koji su se tamo okupili iz cijeloga svijeta ovoga tjedna da se ne boje javno svjedočiti svoju vjeru.

Dalić je gostovao trećeg dana Mladifesta u Međugorju, na koji su došli mladi iz 70 zemalja svijeta, te govorio o značenju Boge, vjera, obitelji u osobnom i profesionalnome životu. “Bez srama svugdje sam govorio da sam katolik, vjernik i da za sve što sam napravio u svom životu zahvaljujem dragom Bogu i svojoj obitelji. Ne bojte se svjedočiti vjeru”, rekao je Dalić.

Dodao je kako je to posebno važno kada nastupe teški trenuci i zapreke koje se čine neprolaznima. Vjera mu je, kaže, bila iznimno važna u ostvarenju sportskih uspjeha, kao i vođenju hrvatske nogometne reprezentacije s kojom je osvojio svjetsko srebro i broncu te drugo mjesto u Ligi nacija.

Pojasnio je i zašto uvijek nosi krunicu na utakmicu. “Znači mi jako puno i uvijek je uz mene. U trenucima utakmice kada djelujem mirno nije baš tako. Moram sačuvati mir i koncentraciju. Kada je teško, stavim ruku u džep i stisnem krunicu”, rekao je hrvatski nogometni izbornik.

Zahvalio se navijačima iz Hrvatske i BiH koji su nogometnoj vrsti “velika inspiracija i potpora”. “Kada vidimo vaše emocije, dobivamo snagu da još više dajemo za Hrvatsku”, rekao je. Najavio je kako će i ove godine pješice hodočastiti iz rodnoga Livna u Međugorje u kojemu, kako je rekao, osjeća mir i duhovnu snagu.

Pozvao je mlade da slijede svoje snove te budu ustrajni, ponizni, puni vjere kako bi ostvarili životne ciljeve. “Moja poruka: nemojte nikada odustati. Svaka prepreka se da riješiti. Morate vjerovati i imati ambiciju. Dragi Bog je uz nas”, poručio je.

Previous articleSavjetnik Zelenskog: Ovo su naši uvjeti za početak mirovnih pregovora
Next articleU Hrvatskoj će za 30 godina svaki 4. stanovnik biti stranac

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here