Home Sport Dalić: ‘Njima smeta Hrvatska, a da nije bilo suca bili bi Svjetski...

Dalić: ‘Njima smeta Hrvatska, a da nije bilo suca bili bi Svjetski prvaci’

240
1
dalic2
dalic2

Izbornik Zlatko Dalić jedan je od najpopularnijih Hrvata. Mnogi ga obožavaju, mnogi ne, ali to je manje bitno. Ono po čemu će se pamtiti su njegovi uspjesi. Srebro i bronca sa Svjetskih prvenstava i srebro s Lige nacija.

Za RTV Herceg- Bosne dao je veliki intervju u kojem je pričao o svojoj karijeri i uspjesima: “Zadnjih 5-6 godina Hrvatska je osvojila tri medalje na velikim natjecanjima; na dva Svjetska prvenstva i na Ligi nacija što je nešto fantastično. To je malo tko očekivao, u biti to nitko nije vjerovao. To nije realno i objektivno.”

Euforija u Njemačkoj: “Nas tamo očekuju desetine tisuća navijača. Većina njih neće biti na stadionu, ali sam uvjeren da će biti oboren rekord po broju Hrvata. Po meni je to do sada bilo na Ligi nacija u Rotterdamu – 35.000 ljudi. Sada će, ja mislim, na utakmici u Berlinu biti 50.000 Hrvata, a oko stadiona par stotina tisuća. To je ono zbog čega mi radimo, živimo, zbog čega se trudimo da budemo dobri jer je takvu podršku teško očekivati i dobiti”, kazao je Dalić istaknuvši da će to biti jedno prelijepo iskustvo bez obzira na to kako natjecanje završi.

Dotaknuo se svog velikog prijatelja Ćire: “Mislim da se više nikad na ovim prostorima roditi čovjek kao što je bio Ćiro Blažević: Takvog stila, takvog šarma, takve gospoštine, takvoga frajerskog načina rada. Sve je imao čovjek. Bio je kompletan u svim segmentima. Kad je trebalo biti i oštar, i ljut i gospodin, sve je on imao u sebi. To je bio jedan osebujan čovjek.”

O kritikama nekih medija: “Nekakvi ljudi koji su i dan danas u medijima su me razvalili. Oni su od mene napravili jednoga propalicu, lopova, neznanca. Mene je to strašno pogodilo. Znao sam da to ništa nije istina, ali oni su to meni “natočili” jer se nisam baš znao nositi s time i onda su me razvalili”, kazao je Dalić istaknuvši da ga je to dosta pogodilo te da je tada shvatio da mora promijeniti neke stvari u životu.”

I onaj slobodan udarac iz kojeg smo primili gol i penal nisu bile ispravne odluke

Vratio se na finale s Francuskom: “Bili smo toliko dominantni i superiorni. Tu bismo utakmicu sigurno dobili da nije bilo one dvije odluke koje su bile protiv hrvatske reprezentacije. I onaj slobodan udarac iz kojeg smo primili gol i penal nisu bile ispravne odluke. To nas je koštalo. Da nije bilo grešaka suca mi bismo bili svjetski prvaci.”

Imao je puno ponuda da ode s klupe Hrvatske: “Cifre su bile ogromne, sramota me to i govoriti, rekao je Dalić pojašnjavajući da je nakon njegove odbijenice trener tog kluba postao Rafael Benitez za 13 milijuna eura po sezoni. Kad’ sam vidio sve te ljude s kojom euforijom i elanom su nas dočekali, a ja govorim o zajedništvu, ljubavi, mladim ljudima… I kakvu bi ja poruku poslao da sam otišao. Govorio bih jedno, a radio drugo.”

Već nekoliko godina ne dolazi na nagrade koje dodjeljuje FIFA: “Oni jednostavno podcjenjuju hrvatsku reprezentaciju, podcjenjuju sve što je ona napravila, nemaju nikakav respekt prema nama i odnose se prema nama kao da i ne postojimo; mi njima samo smetamo, kazao je Dalić i dodao da im Hrvatska smeta jer im „brka račune i milijune“ te da su im u fokusu Brazil i Argentina. Zašto bih ja njima davao respekt kada oni ne poštuju nas? Mi to poštovanje nismo zavrijedili u medijima i u priči, nego na terenu. Dokazali smo tko smo i što smo i umjesto da jednu malu Hrvatsku, koja je napravila dvije medalje u četiri godine promoviraju. istaknu i stave kao najbolje, oni nas stavljaju na dno.”

Za kraj dotaknuo se religije: “Ni u kom slučaju nisam nikakav ekstrem, nisam radikalan ni u čemu. To živim i to govorim. Ne bojim se i ne sramim se to reći. Ono što je meni veselje i što je nas napravilo ovime što jesmo je da Hrvatska nogometna reprezentacija živi, radi i propagira vrijednosti na kojima je Hrvatska nastala. To je domoljublje, to je zajedništvo, to je ponos, to je prkos, to je vjera, to je skromnost, i mi tako živimo.”

1 COMMENT

  1. Zato šporkavi g….ari francuzi i imaju mladog mam…ba za predsjednika kojemu su prethodnici napravili sinove starije neg je on sam.Sad naše dječake želi slati u vuko.ebrinu ukrajinu kao topovsko meso.Kakva država,takvi i kriteriji za nju.Za pokvarene,kvarni kriteriji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here