Home Sport Dalić u problemu, jedan igrač nije trenirao!

Dalić u problemu, jedan igrač nije trenirao!

207
0
dalicpress
dalicpress

Hrvatska nogometna reprezentacija suočava se s ključnom utakmicom 3. kola skupine B Europskog prvenstva protiv Italije. Utakmica će se održati u ponedjeljak u 21 sat u Leipzigu, a pobjeda bi Dalićevoj momčadi osigurala drugo mjesto u skupini. Postoji teorijska mogućnost prolaska s dva boda, no šanse za takav ishod su manje od deset posto.

Fokus na Pobjedu

Unatoč teorijskim kalkulacijama, u kampu hrvatske reprezentacije prevladava optimizam i odlučnost. Cilj je jasan – pobjeda. Na press konferencijama održanim tijekom tjedna, svi su igrači i stručni stožer isticali važnost pobjede protiv Italije. Iako su slične izjave davane i uoči susreta sa Španjolskom i Albanijom, optimizam ostaje nepoljuljan.

Obrambeni Problemi

Najveći izazov za izbornika Zlatka Dalića je stabilizacija obrane. U prva dva kola, Hrvatska je primila pet golova, što je izazvalo zabrinutost. Svaki put kada bi protivnik prešao centar, u Livakovićevom šesnaestercu nastajala bi panika. Stoga, Dalić planira treći put na ovom turniru promijeniti stoperski par.

Promjene u Obrani

Josip Šutalo je siguran Dalićev izbor za obranu, dok bi mu protiv Italije trebao pridružiti Martin Erlić. Domagoj Vida je bio u kombinacijama, no napustio je subotnji trening bos s ledenim oblogom oko gležnja, što dovodi u pitanje njegov nastup. Joško Gvardiol će se vratiti na poziciju lijevog beka, dok se još uvijek ne zna hoće li na desnoj strani igrati Josip Juranović ili Josip Stanišić.

Situacija u Skupini B

Pobjeda protiv Italije je ključna za osiguranje drugog mjesta i prolazak u osminu finala. U kampu reprezentacije ne žele razmišljati o scenariju s dva boda, budući da su šanse za prolazak u osminu finala s dva remija manje od deset posto. To znači da bi se morala dogoditi čuda kako bi Hrvatska prošla dalje s dva remija.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here