Home Food & Travel Mediteranski otok na prodaju za 12 milijuna eura

Mediteranski otok na prodaju za 12 milijuna eura

426
0
pexels jiawei cui 1213899 2310835
Ilustracija

Santa Maria, otok od 11 hektara koji se nalazi ispred Marsale, prodaje se na web stranici agencije za nekretnine kazahstanskog poduzetnika Azarova. U 2019. godini stavljen je na tržište za 17 milijuna eura, no nije pronađen kupac

Tko ne bi želio otok samo za sebe, gdje može provesti ljeto u potpunom opuštanju? San za mnoge, ali koji zapravo malo tko može ostvariti, naravno pod uvjetom da ima dubok džep. Naime, 12 milijuna eura dovoljno je za kupnju otoka Santa Maria, koji se nalazi ispred Marsale, na Siciliji. Pet godina nakon prvog pokušaja prodaje, mali otok u vlasništvu obitelji Manzo ponovno se vratio na tržište na web stranici agencije za nekretnine kazahstanskog poduzetnika Azarova.

Otok Santa Maria na prodaju za 12 milijuna eura

To je prekrasan pojas zemlje koji se proteže na oko 11 hektara, samo 500 metara od kopna, a putovanje se može prevaliti za oko 5 minuta brodom ili čak plivanjem. Santa Maria okružena je maslinikom i u njoj se nalazi prekrasna vila od 350 četvornih metara, s osam spavaćih soba, četiri kupaonice, drugom manjom kućom od 120 četvornih metara, garažom i ostalim uslužnim prostorijama. Ukratko, dom iz snova, na otoku okruženim prirodom, idealan za one koji žele pobjeći od kaosa gradskog života. Kao što je spomenuto, ovo nije prvi put da se otok stavlja na prodaju.

Nije prvi pokušaj prodaje

2019. godine bio je prvi pokušaj, po cijeni od 17 milijuna eura, ali nije bio uspješan. Nije se javio nijedan kupac, možda zbog vrlo visoke cijene. Nadalje, odluka je izazvala reakciju udruga za zaštitu okoliša i Zelenih. Bojali su se da bi izgradnja odmarališta ili drugih objekata u Santa Mariji mogla utjecati i oštetiti krajolik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here