Home Sport Dalić za Italiju sprema radikalnu promjenu, napraviti će jedan veliki eksperiment!

Dalić za Italiju sprema radikalnu promjenu, napraviti će jedan veliki eksperiment!

176
0
maxresdefault 2024 06 24T083555.908
Youtube

Hrvatska i Iitalija će od 21 sat u Leipzigu igrati odlučujuću utakmicu trećeg i zadnjeg kola skupine Eura. Hrvatska, brončana sa Svjetskog prvenstva, nakon dvije utakmice ima samo jedan bod zbog poraza od Španjolske (0:3) i remija s Albanijom (2:2), što ih stavlja na zadnje mjesto tablice. S druge strane, aktualni prvaci Europe, Italija, imaju tri boda zahvaljujući pobjedi nad Albanijom (2:1) i porazu od Španjolske (0:1).

Radikalne promjene u sastavu Hrvatske

Izbornik Zlatko Dalić će i treću utakmicu zaredom na ovom Euru igrati s potpuno različitim sastavom, ali ovaj put su promjene radikalne. Očekivalo se da Marcelo Brozović, nakon dvije slabe predstave, neće biti u početnoj postavi. Također se očekivalo da će u vrhu napada biti Ante Budimir, ali Dalić je sve promijenio.

Formacija 4-3-3 s ključnim promjenama

Hrvatska će protiv Italije igrati u formaciji 4-3-3. U zadnjoj liniji će biti Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić i Joško Gvardiol. Iz sastava ispada Ivan Perišić, koji je krenuo protiv Albanije. “Sveti trojac” u sredini ostaje netaknut, pa će Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić igrati protiv Talijana.

Iznenađenja na pozicijama krila

Najveće iznenađenje je pozicija lijevog krila. Na toj poziciji će igrati Luka Sučić, koji vjerojatno nije igrao lijevo krilo od juniora. Na desnom krilu će biti Mario Pašalić, dok će u sredini igrati Andrej Kramarić. Dalićeva ideja je da Pašalić i Sučić ulaze prema sredini na “krivu” nogu, čime otvaraju prostor Gvardiolu i Stanišiću da se otvaraju po bokovima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here