Home Sport Dambrauskas: Ne želimo čekati trofej narednih deset godina

Dambrauskas: Ne želimo čekati trofej narednih deset godina

85
0

Hajduk i Rijeka u četvrtak od 19 sati na Poljudu igraju finale Hrvatskog kupa. Iako je službeno domaćin finala, Rijeka će igrati pred maksimalnim dozvoljenim brojem Hajdukovih navijača na Poljudu. Hajduk ove sezone nije uspio pobijediti Rijeku na Poljudu. U oba je susreta izgubio, no dvaput je splitsku klub slavio protiv Rijeke na Rujevici. U posljednjem susretu Hajduk je pobijedio Rijeku 3:0. Uoči finala Kupa pred novinare je stali su trener Hajduka Valdas Dambrauskas i Marko Livaja.

“Nije bitno jesmo li spremni, nego što ćemo napraviti sutra. Imamo plan igre i znamo što trebamo. FInala su čudna. Inače odlučuju detalji, Malo sreće, malo više motivacije ili borbenosti u ključnim trenucima. Imamo na raspolaganju 22 igrača. Imam u glavi naš početni sastav, ali može se to promijeniti preko noći. Marko (Livaja op.a) je bio sjajan u prošloj utakmici”, rekao je trener Hajduka u uvodu konferencije za medije.

“Moramo se naučiti nositi s pritiskom”
“Mislimo da znamo kako će Rijeka igrati, ali u finalima se može svašta događati. Ne vjerujem da će biti jako atraktivna utakmica, ali mi igramo doma i u prednosti smo. Rijeka je odlična momčad. Čudno je da smo ih mi pobijedili dvaput na Rujevici.

Vježbali smo penale nakon treninga. To je dio našeg treninga uvijek, dečki to vole. Ali svi bismo željeli pobijediti u 90 minuta. Rijeka isto, pitajte njihovog trenera. U posljednjoj utakmici protiv Rijeke pokazali smo da možemo svladati pritisak. Ako želite osvajati trofeje, morate naučiti kako ne izgorjeti u atmosferi. “, rekao je trener Hajduka.

“Prihvatili su me u Hajduku i u Splitu. Svaki dan smo naporno radili, davali sve od sebe. Želimo trofej što prije, ne želimo čekati još deset ili dvadeset godina. Žeimo nešto vratiti našim navijačima”, rekao je Dambrauskas pa komentrao nerede na autoputu.

“Klub se oglasio o tome. Klub i navijači Hajduka su jedno. Kad ozlijedite jedne, pate i drugi. Nas boli zbog naših navijača. Mi moramo biti profesionalci, moramo se pripremiti za ovu utakmicu i pobijediti”, rekao je trener Hajduka.

“Ovo je prilika za uzeti trofej. To je razlog zbog kojeg sam došao u Hajduk. U prvenstvu se može uvijek malo kalkulirati. Ovo je finale Kupa, skroz drugačija utakmica nego u prvenstvu. Rijeka je dobra momčad i bit će teška utakmica. Iza nas je naporna sezona.

Svi živimo za ovo, spremni smo. Nije bitno tko će zabiti, bitno je da osvojimo. Neću istetovirati ništa ako osvojim Kup, samo prvenstvo. Nadam se da ćemo ga dogodine osvojiti”, rekao je Marko Livaja.

“Dosta smo se digli ove sezone. Jedan bi nas trofej nakon devet godina podignuo na pripremama, imamo i europske utakmice. Imamo iskusne igrače. Ako zabijemo gol, moramo napraviti ono što trener kaže i doći do pobjede”, dodao je Livaja.

“Čuo sam se s dječakom kojem su Bad Blue Boysi uzeli dres. Ne bi tu situaciju previše komentirao. Naći ćemo se kad dođe u Split i porazgovarati. Bilo mi je žao kad sam čuo da se to dogodilo”, rekao je Livaja.

Previous articleKacusha Show: Legendarna riječka devetka Milan Radović najavljuje finale Kupa (VIDEO)
Next articleLivaja: Neću se tetovirati ako osvojimo Kup, samo prvenstvo!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here