Home Sport Dambrauskas: Više bih volio da se igra utakmica s Rijekom

Dambrauskas: Više bih volio da se igra utakmica s Rijekom

267
0

Hajduk je sezonu Supersport HNL-a otvorio 2:0 pobjedom u Puli kod Istre 1961. Za Splićane su zabijali Dario Melnjak i Marko Livaja. Hajduk u drugom kolu neće igrati jer je Rijeka zbog europskih obaveza tražila odgodu meča na Poljudu pa se HNL aktivnostima splitski klub vraća u trećem kolu, kada je gost kod Varaždina.

Nakon pobjede kod Istre trener Hajduka Valdas Dambrauskas je rekao: “Sve utakmice koje smo gledali u ovom kolu bile su pomalo slične. Momčadi još ne znaju na čemu su i gdje su te koja im je snaga. Puno se igrača i trenera promijenilo u HNL-u. Tako ponekad je i meni čak misterij kako će moja momčad odigrati. Na početku smo sezone i tek ulazimo u rutinu utakmica, oporavka, analiza, ispravljanja grešaka, potvrde snage i to je kako želimo ići. U početku utakmice nije bio najbolji start. Tek iza 20. minute smo ušli u ritam i počeli pronalaziti načine za otvaranje.”

Govorio je potom o Istri: “Istra je dobra momčad, govorio sam to i prošle sezone pa mogu i ponoviti. Mi smo pronalazili načine za otvaranje napada na krilima nakon 20-ak minuta i imali nekoliko dobrih ulazaka u njihov prostor. Nedostajao je taj završni pas koji radimo svaki dan na treningu, samo to nije još na željenoj razini. Pred kraj prvog poluvremena zabili smo gol. U drugom dijelu utakmica je bila malo otvorenija, ali opet nismo bili dovoljno dobri u nekim stvarima. Ima tu dosta toga što želimo popraviti i želimo to napraviti što je prije moguće.”

O igri Stipe Biuka je rekao: “Biuk iz dana u dan sve više napreduje. U nekim utakmicama i treninzima je bolji, nekim nije, ali ono zbog čega smo sretni je njegova pozitiva i glad za uspjehom. Sretan sam zbog njegove asistencije. To je super za njega, ali zna na čemu mora još raditi da bude bolji i mi smo tu da mu u tome pomognemo. Važno je i da ga ponekad pritisnemo iznad limita, jer igrač nekad pomisli da je to dovoljno, ali treba mu pokazati da može više.”

Na kraju se dotaknuo odgođene utakmice na Poljudu: “Više bih volio da se igra ta utakmica. Međutim ne možemo puno tu mijenjati. Razumijem naše protivnike kojima je prioritet europsko natjecanje. Mislim da je to važno i za klub i za hrvatski nogomet. Ne možemo puno tu, ali imamo vremena raditi na našim slabostima i unaprijediti još naše prednosti. Planiramo igrati i još poneku prijateljsku utakmicu da održimo ritam igračima. Moramo poraditi na tome da izvedbu protiv Istre dignemo na još veću razinu na kojoj možemo biti.”

Previous articleDeset godina varanja i to s istom ženom! ‘Što je najgore, kad sam mu rekla da znam, njegova reakcija me iznenadila!’
Next articleLivaja: Tko je sljedeći? To je na predsjedniku

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here