Home Vijesti Danko Končar povukao tužbu protiv portala Rijeka Danas!

Danko Končar povukao tužbu protiv portala Rijeka Danas!

802
0

Tužitelj Danko Končar povukao je tužbu protiv nakladnika portala Rijeka danas kojom je zbog navodnih duševnih boli izazvanih zbog prenesenim tekstom Denisa Kuljiša Potpomognuto samoubojstvo brodogradnje zatražio odštetu od 50.000kn.

Podsjetimo, u ‘spornom’ tekstu autor problematizira Končarev angažman i motive u brodogradilištu Uljanik čiji je pokušao postati strateški partner. Iako je u međuvremenu sve završilo fijaskom, a hrvatska Vlada odbila Končarevu ponudu, ostala je duševna bol koju je Končar želio na sudu pretvoriti u nekoliko desetaka tisuća kuna.

Povlačenju tužbe protiv našeg portala prethodila je odbačena tužba Danka Končara protiv tjednika Novosti od kojeg je Končar tražio 100.000 kuna, također zbog duševnih boli izazvanih sličnim tekstom kakav je prenesen na našem portalu. Sud je zauzeo stav da je sporni članak objavljen u dobroj vjeri, u skladu s običnim novinarskim standardima, a koji svojim sadržajem pridonosi raspravi od javnog interesa pa je tužitelj vjerojatno zaključio da bi i u sporu s našim portalom na kraju ostao kratkih rukava.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here