Home Vijesti Davor Štimac: Nemoralan prijedlog gradonačelnika o povećanju vlastite plaće

Davor Štimac: Nemoralan prijedlog gradonačelnika o povećanju vlastite plaće

92
0

Na službenom FB profilu, gradski vijećnik Davor Štimac je objavio post kojim odgovara na prijedlog povećanja gradonačelnikove plaće o kojoj sutra odlučuju gradski vijećnici:

“Kada u proračunu nema novaca za povećanje plaće ni pripadnicima javne vatrogasne postrojbe niti zaposlenicima u dječjim vrtićima, povećanje plaće gradonačelniku i zamjenicima moralno je vrlo upitna odluka. Protiv sam takve odluke, bez obzira na to što bi u gradskom proračunu za nju trebalo osigurati dodatna sredstva u iznosu od samo oko 6.000 eura za 2023. godinu. Nadam se da kolege u vijeću neće podržati prijedlog da si gradonačelnik povisi plaću.
Kad već napominju da je plaća riječkoga gradonačelnika manja nego li je ona drugih čelnika gradova i općina, podsjećamo i na to da su i plaće riječkih odgojitelja za 200 do 300 eura manje od plaća odgojitelja u okolnim gradovima i općinama, a i manje su nego učiteljske. Plaće tehničkog osoblja u riječkim vrtićima iznose 675 do 690 eura. Od toga ljudi žive.

Koliko mi je poznato, prekinuti su sindikalni pregovori pa u vrtićima možemo očekivati situaciju u kojoj smo bili prije otprilike godinu dana kada je prijetio štrajk. Gradonačelniče, ne smijete si povećati plaću!

Bilo bi lijepo da gradonačelnik i njegovi suradnici mogu imati veće plaće no u ovom trenutku ne smiju čak i kad to znači samo vraćanje na plaću koju su imali 2011. Gradonačelnik i njegovi suradnici u ovom času nisu prioritet i moraju pokazati malo empatije prema svojim sugrađanima koji moraju živjeti od puno nižih primanja.

Kad osiguraju primjerene plaće vatrogascima, odgojiteljima i spremačicama u vrtićima imat će pokriće da plaće podignu i sebi. Gradonačelnik sa svojih 2000 eura može živjeti, a i svi dodatni troškovi koje ima u obavljanju posla su mu plaćeni dok odgojiteljice od kuće donose papire i materijal za kreativan rad s djecom u vrtićima.
Povećanje plaća gradonačelniku i suradnicima u ovakvim okolnostima – blago rečeno – nije moralno.”

Previous articleBizarna snimka: Mike Tyson podigao Hasbullu (20) kao bebu i pokušao ga ugristi za uho
Next articleKolinda Grabar-Kitarović se uslikala ispred Taj Mahala

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here