Home Najnovije Demokrati se odriču Bidena, je li ovo novi kandidat za američkog predsjednika?

Demokrati se odriču Bidena, je li ovo novi kandidat za američkog predsjednika?

152
0
maxresdefault 2024 06 28T112744.362
Youtube

U svjetlu sinoćnjeg, predsjedničkog sučeljavanja između Joea Bidena i Donalda Trumpa, koje je završilo debaklom aktualnog amerijčkog predsjednika, Gavin Newsom, guverner Kalifornije, mogao bi se naći u središtu pozornosti kao potencijalni kandidat za predsjedničke izbore, tvrdi bivši strateg Republikanske stranke.

Evan Siegfried, bivši GOP strateg i stručnjak za krizno komuniciranje, izjavio je za Business Insider nakon debata: “Bit će onih unutar Demokratske stranke koji će tiho pitati treba li Biden odustati.”

Siegfried smatra da bi ljudi iz Newsomovog tima sada mogli razmišljati kako iskoristiti lošu situaciju za njihovu korist. Guverner Newsom, koji je poznat po svojim stavovima o imigraciji i kontroli oružja, također je preživio pokušaje opoziva zbog mjera koje je donio tijekom pandemije i optužbi da nije riješio problem beskućništva u državi.

Unatoč ranijim izjavama podrške Bidenu, Newsom nije isključio mogućnost predsjedničke kandidature. U intervjuu za “60 Minutes” u rujnu, Newsom je dao neodređen odgovor na pitanje o svojim budućim političkim planovima.

U međuvremenu, nakon nedavnog debatnog sučeljavanja, Newsom je zadržao svoju čvrstu podršku Bidenu, ističući važnost jedinstva unutar stranke.

Hoće li se Newsom kandidirati za predsjednika ostaje vidjeti, dok ostali potencijalni kandidati uključuju Kamalu Harris, Gretchen Whitmer i Amy Klobuchar.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here