Home Najnovije Denis Pešut: (P)ostaje li Lista za Rijeku jedina gradska opozicija?

Denis Pešut: (P)ostaje li Lista za Rijeku jedina gradska opozicija?

1445
0

Kakvim tempom riječka politička kobasica raste, na predstojećim izborima će Lista za Rijeku ostati jedina opozicijska stranka. Ovakav način političkog djelovanja kojim aktualna vlast već godinama guši demokratsku scenu u gradu postao je još nakaradniji nakon otvorenih najava o internim SDP-ovim anketama na osnovu kojih će se raspodijeliti buduće funkcije u poglavarstvu, naglašeno je na današnjoj pressici Liste za Rijeku na kojoj su govorili predsjednik stranke Denis Pešut, tajnik Predrag Blečić i član savjeta Livio Defranza.

– Postavlja se pitanje o kakvoj to sigurnoj pobjedi i anketama govore u SDP-u kada oko sebe okupljaju grupaciju od deset stranaka? Neupućeni promatrač bi prije pomislio kako se radi o strahu od slabog pojedinačnog lokalnog stranačkog rejtinga među biračima nego o samouvjerenosti, riječi su Denisa Pešuta koji je svim političkim faktorima SDP-ove osmeroglave koalicije uputio javni izazov da se usude na izbore izaći sami i tako pred javnošću i građanima provjeriti svoj rejting i snagu.

– Postavljamo pitanje svim strankama uključenim u kobasicu, radi li se o organizacijama koje pokušavaju provesti svoj program ili o trgovačkim društvima koje žive od broja fotelja koje im SDP dodjeljuje kao stožerna koalicijska stranka? Takav način djelovanja ih je i doveo do potpunog gubitka lokalnog stranačkog identiteta i mizernog rejtinga među biračima pa sve stranke uključene u ‘kobasicu’ danas ne mogu ni sanjati o pojedinačnom prelasku izbornog praga od 5%, zaključio je Pešut.

Tajnik stranke Predrag Blečić osvrnuo se na posljedice, prema njegovim riječima, gušenja demokracije u gradu.
– Od političke močvare u kojoj promjene vlasti nije bilo rekordne 63 godine nažalost trpe građani koji sve lošije žive i kojima će se na predstojećim izborima pod uspjeh pokušavati prodavati projekti koji su zakasnili 60 godina. Istovremeno, prema podacima statističkog zavoda prosječne plaće su prošle godine u našoj županiji po prvi puta u povijesti pale ispod državnog prosjeka. Za takve rezultate je osim centralne zaslužna i lokalna vlast koja još od 90-tih luta bez ikakve gospodarske vizije Rijeke i riječke regije. Lista za Rijeku će u predizbornoj kampanji otvarati upravo gospodarska pitanja, a građane će pozvati da iskoriste predstojeću izbornu godinu i kažu svoje veliko ne takvoj potrošenoj politici koja će se i na predstojećim izborima pokušati sakriti iza deveteročlane ili deseteročlane koalicije što je raritet na svjetskoj razini, zaključio je Blečić.

Na pressici je najavljeno i skoro predstavljanje gradonačelničkog kandidata stranke te nositelja stranačke liste za gradsko vijeće koje će se održati kroz desetak dana u Circolu. (rd)

Previous articlePanika u 3.maju, Split i Pula punih navoza
Next articleMiss Jools u Stereo Dvorani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here