Home Vijesti Der Standard: Hrvati se pitaju uzima li predsjednik droge

Der Standard: Hrvati se pitaju uzima li predsjednik droge

197
0

Austrijski lijevo-liberalni dnevnik Der Standard objavio je veliku analizu o hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću u povodu njegove namjere da pokuša blokirati ulazak Finske i Švedske u NATO.

“Milanović je poznat po svom antiamerikanizmu, prokremaljskom stavu i brutalnoj politici miješanja u susjednu Bosnu”, konstatira bečki list.

“Kao iz udžbenika o populizmu”
“Hrvatski predsjednik Zoran Milanović često daje zagonetne izjave. Nešto tutnji iz njega. Zato može računati da će ga se čuti. On je majstor ekonomije pažnje i ima dobar osjećaj za raspoloženja u stanovništvu. Djeluje kao iz udžbenika o populizmu”, konstatira Der Standard.

Austrijski list otvoreno piše da su “u posljednje vrijeme Milanovićevi politički prijedlozi postali toliko radikalni da neki Hrvati već pretpostavljaju da im se predsjednik drogira”.

“Milanović je nedavno sugerirao da Hrvatska treba blokirati ulazak Švedske i Finske u NATO dok se prema njegovim zamislima ne promijeni izborni zakon u BiH, državi za koju hrvatski predsjednik nikako nije odgovoran. Hrvatski premijer Andrej Plenković odlučio je više ne surađivati ​​sa šefom države zbog Milanovićeve zlonamjernosti. Ali ne samo razumni Plenković, mnogi građani ove male srednjoeuropske države sada se pitaju je li njihov predsjednik još pri zdravoj pameti”, piše Der Standard.

Der Standard piše da se “za Milanovića kaže da je socijaldemokrat, ali sadržajno se to ne može primijetiti” i ističe da ga “sada neki nazivaju Putinovom čovjekom u Hrvatskoj”.

Podsjećaju da je Milanović napao “nedosljednost i opasno ponašanje američke vlade” i opisao Ukrajinu kao jednu od “najkorumpiranijih država” iz koje treba povući sve hrvatske postrojbe. U Rusiji je postao zvijezda, ističe austrijski list.

Der Standard je naročito kritičan prema Milanovićevoj politici u vezi s BiH, koju opisuje kao “nanošenje štete”.

“U stilu kolonijalnog vladara, predložio je da zajedno s predsjednicima Srbije i Turske odlučuje o sudbini Bosanaca. Milanovićev odnos prema Bosni i Hercegovini otkriva da razmišlja etnički, tj. ne vidi sebe kao predstavnika građana, nego etničkih Hrvata. Ponaša se kao da ima pravo predstavljati Hrvate u susjednoj državi iako oni nisu manjina u BiH, već državotvorni narod”, piše austrijski list.

Previous articleKapetan ‘Splita‘ o dramatičnom spašavanju: ‘Ovo nisam doživio u 45 godina‘
Next articleZamjenik zapovjednika Azova se javio iz čeličane: ‘Još smo ovdje, u tijeku je operacija…‘

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here