Home Mozaik Desetogodišnji dječak pomagao slabovidnoj ženi čitati knjige

Desetogodišnji dječak pomagao slabovidnoj ženi čitati knjige

128
0
pexels tanya gorelova 3934082

Dječak ima 10 godina, od žene je dobio knjige na poklon

Zbog teške bolesti izgubila je vid, no velika strast 55-godišnjakinje prema čitanju našla je podršku u dječaku iz petog razreda koji joj čita knjige.

Poklanjala mu je knjige

Protagonisti priče su gospođa iz Vičence (Italija), Paola Toldo, i Erik, desetogodišnji dječak, koji je dugo razvijao prijateljstvo sa ženom. Ona mu je povremeno poklanjala knjige, pogođena njegovom željom za učenjem.

Paola je podrijetlom iz Valdastica (Vicenza), ali sada živi u Veroni, gdje je upoznala Erikovu obitelj albanskog podrijetla koja živi na istom katu.

“Erik je – kaže gospođa Toldo – odrastao dobro poznavajući moju situaciju koju je živio iz dana u dan”. Žena nema djece i nježno je pazila na dječaka dok je rastao. Još uvijek je uspjevala njegovati svoju strast prema audio knjigama, ali jednog dana primila je glasovnu poruku na WhatsAppu. Bio je to Erik, koji joj je strastveno pročitao prvo poglavlje knjige koju je od nje dobio na dar.

Dirljiva gesta

“Bila je to lijepa stvar, prožeta ljudskošću – kaže 55-godišnjakinja – Jučer mi je poslao još jedno glasovno poglavlje, iako sam mu rekla da se ne brine za mene, te da više pažnje posveti školi i sviranju”.

Erika privlače etički ideali, a intrigiraju ga arhaični izrazi koje nalazi u tekstovima. “Pronalazi primjere, pa o njima raspravljamo”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here