Home Vijesti Dio željezničkog kolodvora će se ograditi i opremiti za boravak migranata!

Dio željezničkog kolodvora će se ograditi i opremiti za boravak migranata!

309
0

Zamjenik gradonačelnika Palčevski istaknuo je kako se na današnjem sastanku riječkog i zagrebačkog gradonačelnika razgovaralo i o aktualnoj migrantskoj krizi, koja se u Rijeci pokušava riješiti suradnjom svih relevantnih dionika.
„Svjedoci smo da zadnjih mjesec i pol eskalira dolazak migranata u Rijeku, koji dolaze vlakom iz Zagreba i ostaju na području riječkog željezničkog kolodvora. Svjesni smo da se problem ne može gurati pod tepih i da se sa njime treba suočiti. Jučer je održan sastanak, kojeg su sazvali čelnici Hrvatskih željeznica iz Rijeke, na kojem su bili kupljeni svi koji bi trebali biti uključeni u zbrinjavanje – Hrvatske željeznice, Grad Rijeka, Crveni križ, Riječka nadbiskupija i Caritasa te Policijska uprava primorsko-goranska. Gotovo unisono je donesen zaključak da se tom problemu treba posvetiti veća pažnja te smo jučer počeli s dogovaranjem konkretnih akcija“, kazao je zamjenik Palčevki.

Dogovoreno je kako će sredinom idućeg tjedna na određenom području željezničke stanice, koji će biti fizički odvojen od perona, kako bi se izbjeglo potencijalno stradavanja migranata, biti postavljena dva higijenska kontejnera, tri pokretna sanitarna čvora, javna kuhinja, voda za piće i za održavanje higijene, a na prostoru oko bivšeg Grazianija i dodatni kontejneri za otpad.

Prije nego što se postavi sve navedeno, od ponedjeljka će volonteri počistiti otpad, nakon čega će se provesti mjere dezinsekcije, dezinfekcije i deratizacije.

Previous articleSastali se Filipović i Tomašević: Ima puno toga što nas spaja!
Next articleKod Bakra pokušao ubiti mladića (22)!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here