Biznis

Dioki izgubio 310 milijuna kuna

Dioki izgubio 310 milijuna kuna

dioki300Dioki Grupa, u kojoj je u 2012. godini bio obustavljen rad svih proizvodnih postrojenja, lani je zabilježila gubitak od 310,4 milijuna kuna, dok je u godini prije gubitak iznosio 410,4 milijuna kuna, objavio je Dioki u konsolidiranom i nerevidiranom izvještaju na Zagrebačkoj burzi.

U iskazanim ukupnim prihodima Dioki Grupe u 2012. od 72,2 milijuna kuna, glavnina se, 47,2 milijuna kuna, odnosi na financijske prihode, dok su poslovni prihodi iznosili nešto više od 25 milijuna kuna. Ukupni rashodi lani su im iznosili 382,6 milijuna kuna.

U 2011. godini pak Dioki Grupa je imala ukupne prihode od 1,2 milijarde kuna te ukupne rashode od 1,64 milijardi kuna.

U izvještaju se podsjeća da je rad svih proizvodnih postrojenja Diokija u 2012. godini bio obustavljen zbog nezavršenog operativnog, financijskog i vlasničkog restrukturiranja kao i nemogućnosti ranijeg pronalaska strateškog partnera koji bi osigurao financiranje obrtnih sredstava potrebnih za pokretanje proizvodnje i normalizaciju poslovanja.

Iz Dioki Grupe također navode kako su provedene aktivnosti vezane za operativno restrukturiranje društva i to kroz donošenje odluka o trajnom zatvaranju proizvodnih jedinica Etilen, Polietilen i Kemikalije te privremenom zatvaranju Proizvodne jedinice Epsik te zatvaranju odnosno smanjenju energetskih modula i pratećih poslovnih funkcija vezanih uz rad tih postrojenja.

U cilju pokretanja proizvodnje dobiveno je pismo namjere tvrtke Crodux u kojem izražava interes za uspostavu suradnje s Diokijem i to kroz proizvodnju polistirena te razvoj novih projekata i proizvoda, kaže se u izvještaju.

U osvrtu na poslovanje u prošloj godini, podsjeća se i na zaprimljenu ponudu turskog Caliskana za ulaganje u Dina Petrokemiju i njezino restrukturiranje. No Caliskan se povukao, a Crodux je proširio svoj interes i sada razmatra sudjelovanje u restrukturiranju Dine, kaže se u izvještaju.(business.hr)

Midas

Click to add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Biznis

More in Biznis

Za terminal u Rijeci zainteresirani Kinezi koji grade Pelješki most

spMay 18, 2019

Pale cijene goriva

spMay 14, 2019

Uljanik u stečaju!

spMay 13, 2019

Stiže“Maersk Hamburg” najveći kontejneraš u povijesti riječke luke

spMay 10, 2019

Dovršetak LNG terminala početkom 2021. godine

spMay 8, 2019

Pojeftinilo gorivo!

spMay 7, 2019

Udruženje obrtnika Rijeka uručilo novčane nagrade najboljim učenicima osam strukovnih škola

spMay 6, 2019

Kinezi više zainteresirani za 3. maj, a nikako za strateško partnerstvo

spMay 2, 2019

Predstavljen Plan za nisko-ugljični transport i mobilnost izrađen u okviru europskog projekta LOCATIONS

spMay 2, 2019

Copyright © 2017 Rijeka danas.