Home Biznis Dioki izgubio 310 milijuna kuna

Dioki izgubio 310 milijuna kuna

3400
0

dioki300Dioki Grupa, u kojoj je u 2012. godini bio obustavljen rad svih proizvodnih postrojenja, lani je zabilježila gubitak od 310,4 milijuna kuna, dok je u godini prije gubitak iznosio 410,4 milijuna kuna, objavio je Dioki u konsolidiranom i nerevidiranom izvještaju na Zagrebačkoj burzi.

U iskazanim ukupnim prihodima Dioki Grupe u 2012. od 72,2 milijuna kuna, glavnina se, 47,2 milijuna kuna, odnosi na financijske prihode, dok su poslovni prihodi iznosili nešto više od 25 milijuna kuna. Ukupni rashodi lani su im iznosili 382,6 milijuna kuna.

U 2011. godini pak Dioki Grupa je imala ukupne prihode od 1,2 milijarde kuna te ukupne rashode od 1,64 milijardi kuna.

U izvještaju se podsjeća da je rad svih proizvodnih postrojenja Diokija u 2012. godini bio obustavljen zbog nezavršenog operativnog, financijskog i vlasničkog restrukturiranja kao i nemogućnosti ranijeg pronalaska strateškog partnera koji bi osigurao financiranje obrtnih sredstava potrebnih za pokretanje proizvodnje i normalizaciju poslovanja.

Iz Dioki Grupe također navode kako su provedene aktivnosti vezane za operativno restrukturiranje društva i to kroz donošenje odluka o trajnom zatvaranju proizvodnih jedinica Etilen, Polietilen i Kemikalije te privremenom zatvaranju Proizvodne jedinice Epsik te zatvaranju odnosno smanjenju energetskih modula i pratećih poslovnih funkcija vezanih uz rad tih postrojenja.

U cilju pokretanja proizvodnje dobiveno je pismo namjere tvrtke Crodux u kojem izražava interes za uspostavu suradnje s Diokijem i to kroz proizvodnju polistirena te razvoj novih projekata i proizvoda, kaže se u izvještaju.

U osvrtu na poslovanje u prošloj godini, podsjeća se i na zaprimljenu ponudu turskog Caliskana za ulaganje u Dina Petrokemiju i njezino restrukturiranje. No Caliskan se povukao, a Crodux je proširio svoj interes i sada razmatra sudjelovanje u restrukturiranju Dine, kaže se u izvještaju.(business.hr)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here