Home Mozaik Dječak (9) čuo čudan zvuk u uhu: Kad su liječnici vidjeli što...

Dječak (9) čuo čudan zvuk u uhu: Kad su liječnici vidjeli što mu je zapelo u uhu, preznojili su se

213
0

Dječak je nekoliko dana čuo čudan zvuk na tavanu, a ono što su unutra pronašli šokiralo je sve. Ispostavilo se da je imao krpelja zabijenog u bubnjić. Liječnik koji je liječio dijete priznao je da se nikada nije susreo sa sličnim slučajem. Nesvakidašnji događaj objavljen je u The New England Journal of Medicine.

Dječak nije osjećao bolove i nije imao problema sa sluhom. Jedina neugoda bilo je dosadno i jače zujanje te osjećaj da je nešto zapelo u desnom uhu. Kad je liječnik nekoliko dana kasnije pogledao u dječakov ušni kanal, sve je postalo jasno – neugodni zvukovi bili su zvukovi krpelja koji gmižu u uhu.

Otorinolaringolog koji je pregledao 9-godišnjaka vidio je krpelja pričvršćenog za bubnjić. Koža oko parazita koji se hranio bila je upaljena.

Doktor David Castle, otorinolaringolog u dječjoj bolnici Yale New Haven koji je sudjelovao u liječenju pacijenta, priznao je da nikada prije nije vidio ovakav slučaj. Pritom je istaknuo da se takve situacije događaju, iako iznimno rijetko.

Dr. Erik Waldman, šef pedijatrijske otorinolaringologije na Yale New Havenu, isprva je pokušao s tradicionalnim uklanjanjem krpelja. Nažalost, pokazalo se da je bubnjić zagrizao toliko duboko da se mogao ukloniti samo kirurški (u općoj anesteziji).

Nakon što je krpelj izvađen, dječak je dobio antibiotske kapi za uši kako bi spriječio razvoj infekcije. Kako javlja livescience.com, mjesec dana nakon zahvata devetogodišnjak se osjećao vrlo dobro, nije bilo znakova bolesti koju prenose krpelji, a bubnjić je zarastao bez problema.

Parazit kojeg su liječnici dječaku izvadili iz uha identificiran je kao livadski krpelj. Ova vrsta je opasna i za ljude (kao i za pse i mačke).

Previous articleBez čekanja u redu! Igra Loto Spin sada dostupna i online
Next articleBaka je ovo pronašla u svojoj sobi i briznula u plač: Nije mogla ni slutiti kakvo ju iznenađenje čeka (VIDEO)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here