Home Mozaik Dječak ozlijedio gležanj i umor od bakterije koja jede meso!

Dječak ozlijedio gležanj i umor od bakterije koja jede meso!

121
0

Jesse Brown (11) nakon naizgled benigne ozljede gležnja dobio je opasnu bakteriju i preminuo.

Noga mu je bila puna ljubičastih i crvenih mrlja koje izgledaju kao bradavice nekoliko dana nakon što je ozlijedio gležanj na traci za trčanje i nekoliko tjedana nakon što ga je možda ogrebao dok je vježbao, rekla je njegova sestrična Megan Brown za Fox 35 u srijedu.

Fox 35 je izvijestio da je hitno prebačen na intenzivnu njegu i da mu je prvo dijagnosticirana strep infekcija grupe A, a zatim i bakterija koja jede meso. Nakon toga dječaku je otekao mozak i on je umro.

“Ovu vrstu infekcije mogu dobiti i djeca i odrasli.”

Brownovi roditelji su 10 godina pokušavali dobiti dijete, a kada se Jesse rodio, rekli su da je on njihovo čudo od djeteta. Dr. Alan Cross, specijalist za zarazne bolesti u bolnici Sveučilišta Maryland, rekao je novinarima da strep može uzrokovati “vrlo brzu infekciju i postati otrovan”.

– I djeca i odrasli mogu dobiti ovu vrstu infekcije nakon pojave rana ili ogrebotina. Važno je dobro očistiti ranu i pratiti što se događa – rekao je Cross.

Naime, Jesse je zbog ozljede gležnja nosio posebnu vrstu ortopedskog pomagala, a obitelj nije na vrijeme shvatila koliko je infekcija postala problematična.

Previous articleDoktor objasnio što se događa nakon smrti: 40 dana smo fantomi?
Next articleObjavljene prve prognoze za proljeće

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here