Home Najnovije Fotogalerija: 14. Dječja karnevalska povorka

Fotogalerija: 14. Dječja karnevalska povorka

64
1

Već četrnaesti put zaredom održana je najrazigranija i najsimpatičnija manifestacija Riječkog karnevala – Dječja karnevalska povorka u kojoj sudjeluju djeca predškolskog i školskog uzrasta. Njihova brojnost svake godine zorno pokazuje kakva je budućnost Riječkog karnevala. U ovogodišnjoj karnevalskoj povorci sudjeluje 76 karnevalskih grupa s 5.208 malih sudionika, čije su maštovite ideje odagnale prijeteće kišne oblake.


foto: Igor Boškić

Neposredno prije početka povorke riječki gradonačelnik Vojko Obersnel u zgradi Grada Rijeke primio je predstavnike karnevalskih grupa, koji su došli iz cijele Primorsko goranske i Ličko-senjske županije, ali i kontinentalne Hrvatske (Strmec) te inozemne grupe iz Slovenije (Ljubljana, Preserje), Srbije (Pančevo, Šabac) i Crne Gore (Herceg Novi).

Mali Riječani i njihovi gosti pred brojnom publikom pokazali su što sve mašta može smisliti, pa su se na Korzu narasli veseli povrtnjaci, banane, bundeve i rožice te prošetali pužići, žabice, pčelice, papige, leptiri i zebre, koji su se izmjenjivali s mnoštvom fantastičnih bića – zmajićima, svemircima, vilenjacima, čarobnicama i vješticama.

Ima tu i poštara i poštarica, klaunova, šarenih bombona i šahovskih figura, a nekoliko je grupa posegnulo i za motivima iz naše baštine, pa su se zamaskirali u mlekarice, Gradsku uru te podsjetili kako je to bilo kad se još pisalo glagoljicom. (rijeka.hr)

Previous articleVlasnik najvećeg coffe shopa u Nizozemskoj mora vratiti 28 milijuna eura
Next articleRiječanke osigurale plasman u Final four

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here