Home Vijesti Dobre vijesti u 3. maju

Dobre vijesti u 3. maju

518
0

Riječko brodogradilište 3. maj samo je pronašlo jamstva za izgradnju i četvrtog asfalt-tankera za švedskog brodara Wisbey. S četiri švedska broda i još dva tankera koji se grade za domaće brodare, kapaciteti 3. maja gotovo su popunjeni i za iduću godinu. To u riječkom škveru znači puno posla koji se ovih dana obavlja pod nepodnošljivim temperaturama – na plus 40. I to za plaće ispod državnoga prosjeka. Ovoga ljeta za dio proizvodnje neće biti ni kolektivnog odmora. A to su zapravo u 3. maju dobre vijesti. Jer znače da posla ima.

Uspjeli smo osnažiti četiri broda za Wisby tankere, zadovoljan sam. Bit ću još zadovoljniji ako još neki posao riješimo, pa će onda 2012. godina biti apsolutno popunjena, rekao je Edi Kučan, predsjednik Uprave brodogradilišta.

No nitko ne zna tko će biti novi vlasnik. U sindikatu kažu kako su zadovoljni dosadašnjim razgovorima s Končarom, ali i kineskim investitorima.

Svi nude i obećavaju razne pozitivne stvari za nas; zadržavanje brodograđevne djelatnosti, a to ćemo još vidjeti. Na Vladi je potez, rekao je Boris Bučanac, član povjerenstva SMH. (HRT)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here