Home Food & Travel Dobro došli u “ledeni grad” koji svakog dana privlači milijune turista

Dobro došli u “ledeni grad” koji svakog dana privlači milijune turista

307
0
pexels kent zhong 9212612
pexels kent zhong 9212612

To je grad od leda koji svakoga dana prima brojne turiste željne posjeta ovim prekrasnim zaleđenim skulpturama. Nikako ga ne smijete propustiti, jer ga imate priliku posjetiti samo nekoliko puta godišnje, ako vam vrijeme dopusti.

Sve što trebate znati o ovom spektakularnom gradu koji bi svatko od nas trebao posjetiti barem jednom u životu. Njegova ljepota je zaista nevjerojatna. Nalazi se u zemlji koja svojom neizmjernom ljepotom svake godine privlači milijune posjetitelja.

Dobro došli u “Ledeni grad”

Zimski dvorac koji je san svakog djeteta nalazi se upravo ovdje u ledenom gradu. A danas otkrivamo još nekoliko informacija o njemu jer smo sigurni da vam je privukao pažnju i da ćete ga poželjeti posjetiti barem jednom u životu. Ovdje se grade ledene konstrukcije, iskorištavajući zimsku hladnoću koja omogućuje da se sve u ovim područjima sve smrzne.

Između ostalog, ne znaju svi da su ove strukture noću obojene i osvijetljene, stvarajući spektakl koji oduzima dah. Sigurni smo da ga nijedno dijete, koje je ikada posjetilo ovaj grad, nije zaboravilo. Riječ je o jedinstvenom događaju, kakav nećete moći vidjeti nigdje drugdje u svijetu i koji se ponavlja svake godine, ako vrijeme to dopusti. Jeste li znatiželjni saznati više o ovom prekrasnom gradu za koji smo sigurni da ga jedva čekate posjetiti? Ovdje otkrivamo sve što trebate znati o njemu.

Zove se Harbin i nalazi se u Kini

Danas smo u Harbinu, gradu koji se nalazi na sjeveroistoku Kine. Toliko je ljudi koji jako vole ovaj grad i koji ga posjećuju prije svega u kontekstu jednog zaista posebnog i prirodno jedinstvenog događaja u svijetu. Govorimo o poznatom Festivalu leda i snijega, koji čini grad Harbin turističkom destinacijom koju zaista svi vole. Ovo mjesto, površine od 140 tisuća četvornih metara, se nalazi na rijeci Songhua. Voda se koristi za pretvaranje ovog grada u potpuno zaleđenu lokaciju svake godine.

To je moguće jer se rijeka zimi smrzava, a to se dešava i s okolinom. To omogućuje stvaranje ovih prekrasnih ledenih struktura koje svi fotografiraju. Svi turisti, svake godine, to iskoriste ne samo kako bi bili očarani neizmjernom ljepotom ovih krajeva, već i za bavljenje sportovima poput klizanja ili sanjkanja. Harbin je glavni grad provincije Heilongjiang. Ove je godine samo tijekom trodnevnih novogodišnjih praznika uspio privući čak 3,05 milijuna posjetitelja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here