Home Mozaik Kako doći na posao po snijegu i ledu?

Kako doći na posao po snijegu i ledu?

150
0

Unatoč želji da odspavaju koji sat više umjesto da se suoče s lošim vremenom, zaposlenici priznali da su cijenili gestu, s kojom se slažu i mnogi korisnici

Jedan od pozitivnih aspekata pametnog rada je da ne morate brinuti o vremenu prije odlaska na posao. Osim ako se radi o ekstremnim vremenskim prilikama ili oluji kad nestane struje, zapravo, ništa vas ne može zaustaviti: kiša, snijeg, hladnoća ili vrućina postaju problem…ali za nekog drugog, odnosno onima koji moraju doći do ureda ili dućana kako bi mogli zaraditi za život.

Problem je istaknut na videu koji je Amirraa objavila na TikToku i koji je u nekoliko dana postao viralan: u videu koji je prikupio gotovo 5 milijuna pregleda, djevojka prikazuje sve zaposlenike (uključujući i sebe) koji bi željeli slobodan dan zbog vremena i koje je, umjesto toga, skupljao – jednog po jednog – šefov 4×4 i odvozio u trgovinu.

@pixieamirraa

And i was hoping he would just let the store be closed for the day

♬ original sound – ice spice

Šefova odluka

Posljednjih dana saveznu državu Oregon pogodile su temperature ispod ništice, nekoliko centimetara snijega i tuča, što je uzrokovalo razne probleme, uključujući stotine domova i poslovnih objekata bez struje te zaleđene ceste kojima je teško voziti.

Iz tog su razloga Amirraa i ostale njezine kolegice koje su tog jutra morale biti na dužnosti, imale istu ideju te su, bez prethodnog dogovora, nazvale šefa da pitaju za slobodan dan.

No, tvrdi djevojka, zahtjev je odbijen jer je gazda odlučio koristiti svoj 4×4 i pokupiti ih jednu po jednu.

Na objavljenoj snimci možemo vidjeti šefa i zaposlenike, ne baš zadovoljne kako je sve završilo. Amirraa piše u naslovu: “I nadala sam se da je trgovina danas zatvorena.” Neki korisnici ističu svoje negodovanje i kažu da radni dan nije vrijedan rizika vožnje po zaleđenim cestama, a da ne spominjemo da je konačna odluka ipak trebala biti na zaposlenicima.

Zapravo, ima onih koji su rekli: «Jednom sam rekao svom menadžeru: “Drago mi je što imaš iskustva u vožnji po lošem vremenu, nažalost ne volim ulaziti u automobile s nepoznatim ljudima, pogotovo po lošem vremenu . Hvala svejedno” “. Međutim, mnogi drugi su cijenili gestu šefa: “Otišao bih na posao da me menadžer pokupi i vrati.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here