Home Sport DORH objavio detalje napada na policiju u Splitu: Gađali ih kamenjem, bocama....

DORH objavio detalje napada na policiju u Splitu: Gađali ih kamenjem, bocama. Gradonačelnik Puljak osudio policiju!

164
0

DORH se oglasio o navijačim neredima u Splitu nakon derbija između Hajduka i Dinama koji se odigrao u petak navečer.

Dežurni zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je 23. listopada 2022., proveo dokazne radnje prvog ispitivanja trojice osumnjičenih hrvatskih državljana (1993., 2001. i 2000.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavak 1. u svezi stavka 4. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela izazivanja nereda iz članka 324. stavak 1. u svezi stavka 2. KZ/11.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 22. listopada 2022. oko 00:05 sati u Splitu, na području oko Kluba navijača HNK Hajduk–Torcida, u skupini od najmanje 50-ak osoba, prilikom dolaska policijskih službenika po dojavi o remećenju javnog reda i mira i nakon što im je izdana naredba da se raziđu i prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, policijskim službenicima upućivali uvrede.

Osnovano se sumnja da su, u nakani fizičkog obračuna, krenuli prema njima i gađali ih kamenjem, staklenim bocama, dijelovima betonskih blokova i drugim predmetima, kojima su pogodili četvoricu policijskih službenika pri čemu su zadobili tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja da su nastavili s daljnjim kretanjem prema policijskim službenicima i bacanjem kamenja, staklenih boca i drugih predmeta prema njima te im upućivali ozbiljne prijetnje, tražeći od prisutnih navijača da im se pridruže. S napadom su prestali nakon što je jedan policijski službenik izdao upozorenje da stanu i da će pucati te potom i ispalio hitac upozorenja u zrak.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela sukladno odredbi članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku, priopćio je DORH.

Puljak: Očekujem da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja

Splitski gradonačelnik Ivica Puljak je večeras o snimci na kojoj policija tuče navijača govorio za RTL.

“Jako mi je neugodna snimka i vrlo me iznenadila. To je izuzetno neprimjerena reakcija policajaca. Tako nešto nisam uopće očekivao i neugodno mi je što sam gradonačelnik grada u kojem se takve stvari mogu događati. Ono što ja očekujem je da policija u najskorijem vremenu nađe počinitelja iz redova policije i da ga sankcionira kako bi pokazali da su svi u ovome gradu isti i da su takve stvari nedopustive”, komentirao je Puljak.

Ako se snimka pokaže autentična, sankcije su potrebne, ističe Puljak, jer je vidljivo da je policija prešla svaku mjeru. “Takva brutalnost je nedopustiva”, dodao je.

Na pitanje očekuje li ostavku načelnika policije Puljak je kazao da očekuje sankcioniranje djelatnika policije koji je počinio kazneno djelo.

Previous articleCosmi: Potrudili smo se da izgubimo ovu utakmicu! (VIDEO)
Next articleOsvojen je glavni dobitak igre „Sve ili Ništa“ u iznosu od 600.000,00 kn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here